Aktuellt


Med bland annat följande innehåll:

  • Automatisering, robotisering, digitalisering – bordet är dukat, men …
  • Logistikutveckling a la Amazon
  • Supply Chain Management 35 år – Hur långt har vi kommit?
  • Världens främsta globala supply chains

Här kan du läsa, ladda ned som pdf eller beställa din egen prenumeration!


Nå de ledande beslutsfattarna i supply chain

Under 2017 utkommer Supply Chain Effect med fyra vassa utgåvor av papperstidningen och ett stort antal digitala nyhetsbrev. Dessutom arrangerar vi seminarier, events och rundabordssamtal. Läs mer i vår nya utgivningsplan!

Ladda ned utgivningsplanen här!


I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa om hur TPL-aktören Orio (f d Saab Automobile Parts) satsar på kvalificerade, flexibla logistiklösningar. En av bolagets kunder är Lidl och dess logistikchef Carl Ceder:

– Orio är den bästa externa logistikpartner som vi anlitat för TPL-tjänster. Deras vilja att anpassa sig till våra behov och krav var fantastisk. Jag har faktiskt aldrig tidigare stött på en tredjepartslogistiker som varit så flexibel och anpassningsbar till våra behov!

Till nyhetsbrevet!


_RML4557

I december övertog Rusta driften av sitt nya stora centrallager från leverantören Swisslog och startade upp produktion i anläggningen. Det nya lagret, beläget i Åby norr om Norrköping, ger Rusta ett högeffektivt 65 500 kvadratmeter stort centrallager som ersätter elva manuella lager och ger Rusta en god potential för fortsatt snabb tillväxt.

Läs mer!

 


SCE # 4 2015

Supply Chain Effect nummer 4 2015 ute nu!

I årets sista nummer av Supply Chain Effect kan du bland annat läsa om hur Logistik & Strategi hör i hop och med rätt arbetssätt, kompetenser och förutsättningar kan ge verksamheten unika konkurrensfördelar. I nummer 4 fokuserar vi även på automatiseringen av logistiken och presenterar en hel rad intressanta artiklar. Ladda ner som pdf eller beställ en egen prenumeration här!


I en ny McKinsey-rapport hävdas att hypen kring IoT (Internet of Things) i själva verket underskattar värdet och potentialen med IoT. I rapporten, betitlad The Internet of Things mapping the value beyound the hype, menar författarna att dagens antaganden om värdeskapandet genom IoT är alldeles för försiktiga. Men för ett maximalt värdeskapande framhålls dels vikten av att IoT-systemen verkligen kan operera effektivt tillsammans, dels att det största värdeskapandet kommer att ske B2B inom områdena tillverkning, transport, infrastruktur, logistik och detaljhandel. Läs mer!

 

shutterstock_279329402


urb-it_yellow_black_laying@x3-urb-it_black_white_standing@x3@1xurb-it är en ny tjänst som kapitaliserar på den traditionella detaljhandelns växande e-handel och kundernas behov av snabb leverans. Tjänsten, som än så länge bara finns i Stockholm, gör det möjligt för köparen att få leverans samma dag via hundratals ”urbers” som rör sig runt i huvudstaden. Varan levereras dit kunden vill inom en timme eller vid den tid som kunden önskar. Alla leveranser sker till fots, per cykel eller med kollektivtrafik för maximal hållbarhet.
urb-it.com


– Vår anläggning i Ljungby är en av de största och mest moderna, specialdesignad för e-handel. Vi är övertygade om att Astro WMS kommer att ge oss god kontroll och visibilitet i våra varuflöden, säger Mats Sjöberg, chef för affärsutveckling och IT, PostNord Fulfilment AB.

Läs mer

Mats Sjöberg, PostNord

Mats Sjöberg, PostNord


Enligt en ny studie från PwC och JDA Software uppger enbart 16% av 410 tillfrågade CEOs i amerikanska detaljhandelsföretag att de med lönsamhet bedriver försäljning i flera integrerade kanaler – ”omnikanal”. Samtidigt uppger 71 % av respondenterna att frågan är högprioriterad och att den stora utmaningen framöver är att möta kundernas förväntningar på en konsistent köpupplevelse i olika kanaler. 56 % av de tillfrågade uppgav att utveckling av butikernas förmåga att hantera digitala order är högprioriterat under kommande tolv månader för att bättre hantera köp på nätet via  dator, surfplatta eller mobil. Andra strategiska frågor enligt undersökningen är att minska och förändra butikernas layout och expandera e-handeln (53%).

Läs mer!


Cisco och DHL Trend Research  förutspår i en ny rapport att en logistikrevolution nu sker som en följd av Internet of Things, IoT. Med uppkopplade artiklar, lastpallar, trafikljus, fordon och personal (!) som via molntjänster kommunicerar och delar information revolutioneras försörjningsflödenas transparens och effektivitet. Rapportförfattarna från Cisco Consulting Services beräknar att IoT de närmaste tio åren kommer att generera värden på mer än 16 tusen miljarder kronor eller 16 000 000 000 000 kr, enbart inom supply chain och logistik.

Läs mer!


James Cooke

I september är det återigen dags för Supply Chain Conference i Stockholm. Förra årets evenemang lockade ett stort antal deltagare och bjöd på talare i världsklass. Årets främsta dragplåster är scm-analytikern James Cooke.

Läs mer! Demokratismus