Niklas Rönnbäck, vd Industri-Matematik

Priveq blir majoritetsägare i Industri-Matematik

Priveq Investment är ny majoritetsägare i Industri-Matematik International AB, IMI, en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik. IMI:s mjukvarulösningar – IMI WMS och IMI AOM – utgör centrala funktioner för att automatisera och effektivisera logistikprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

Sedan starten 1967 har IMI utvecklat och integrerat konfigurerbara systemlösningar som gör distributionen av snabbrörliga produkter till en konkurrensfördel för ett stort antal internationella, marknadsledande handelsföretag. Idag hanterar mjukvarorna över 1 miljard orderrader årligen och IMI:s kunder inkluderar några av de största grossisterna, dagligvaruhandlarna, apotekskedjorna och 3PL-företagen i Norden, Europa och Nordamerika. IMI har drygt 80 anställda och omsatte ca 170 MSEK under 2020.

– Priveq har följt IMI:s utveckling under flera år och vi är väldigt glada att nu få investera och ingå partnerskap med ledningen för att accelerera tillväxten. Vi är imponerade av IMI:s starka kunderbjudande och den nära relationen till dessa, vilket är en stabil grund för fortsatt expansion med befintliga såväl som nya kunder, säger Senai Ayob, Partner och Investeringsansvarig på Priveq.

– Med Priveq som ägare kommer vi utöka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar, säger Niklas Rönnbäck, VD på IMI.

IMI är ett internationellt mjukvaruföretag med kontor i Sverige och kunder i över 18 länder. IMI:s dedikerade och erfarna team av experter adderar kompetens till komplexa distributionsutmaningar och levererar skalbara lösningar som ökar kontrollen, effektiviteten och lönsamheten för globala logistikverksamheter.

Fler nyheter

Iptor förvärvar The Mesa Group

Svenskgrundade mjukvaru- och konsultbolaget Iptor förvärvades för ett drygt år sedan av tyska Bregal Unternehmerkapital, vilket har möjliggjort att företaget nu har formulerat och initierat en tillväxtstrategi – Iptor 22 Strategic Growth Plan – som är inriktad på en beslutsam global tillväxt. Det första förvärvet enligt den nya strategin blev The Mesa Group.

Läs mer »