Bondi Sands, ett av de varumärken som Scandinavian Cosmetics säljer.

Scandinavian Cosmetics automatiserar med Element Logic

Scandinavian Cosmetics, en ledande distributör inom skönhetsprodukter, ska automatisera och centralisera sin lagerverksamhet vid ett nytt lager i Malmö. Element Logic har valts som partner för uppförandet av en ny automatiserad Autostore-anläggning.  

– Vi har tydliga tillväxtambitioner där vi genom investeringen i AutoStore skapar optimala förutsättningar för att snabbt och enkelt kunna skala upp vår lagerkapacitet. Samtidigt är vi stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en ny, modern och attraktiv arbetsplats, säger Joakim Johnsson, CEO på Scandinavian Cosmetics.

Idag driver företaget ett flertal manuella lager i Sverige och Norge men har beslutat att samla hela sin verksamhet i ett nytt centrallager i Malmö. Det nya lagret blir 6 000 kvadratmeter och innehåller en AutoStore med kapacitet på 30 000 lådor. För att möta Scandinavian Cosmetics behov på cirka 900 orderrader i timmen kommer 35 robotar arbeta med att förse AutoStore-lagrets arbetsstationer med lådor för plock och pack. AutoStore-anläggningen planeras vara i drift under våren 2021.

– Projektet tillsammans med Scandinavian Cosmetics har varit väldigt spännande, med stort fokus på effektivitet och skalbarhet. Vi är glada och stolta över förtroendet och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Scandinavian, säger Thomas Karlsson, VD på Element Logic.

Scandinavian Cosmetics grundades 1984 i Malmö. Bolaget har cirka 110 anställda inom försäljning, marknadsföring, ekonomi, PR, human resources, logistik, lager och kommunikation. 

Fler nyheter

Positivt trendbrott i e-handeln

I dagarna släppte Svensk Handel den senaste upplagan av Svensk e-handelsindikator (mars 2024). Rapporten visar att den svenska e-handeln växer under årets första kvartal, vilket inte har hänt de senaste två åren.

Läs mer »

DHL Express rankas högt som arbetsplats

DHL Express uppger i ett pressmeddelande att företaget återigen har rankats högt i Great Place to Works (GPTWs) årliga rankning av certifierade företag, vilket är ett erkännande av en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och känner sig engagerade.

Läs mer »