Janet Godsell, Professor of Operations and Supply Chain Strategy, WMG, University of Warwick. Foto: University of Warwick

University of Warwick och JDA Software: ”Europeiska tillverkare har just startat digitaliseringsresan”

Tillsammans med University of Warwick har JDA Software undersökt digitaliseringsgraden hos 179 större europeiska tillverkningsföretag. En sammanfattande slutsats är att de undersökta företagen fortfarande är i de tidiga faserna av sin digitalisering. I rapporten – Delivering the digital dividend – indelas digitaliseringsgraden i fyra olika nivåer, eller faser, där endast 13 % av de medverkande företagen hittills har nått till nivå 3. Av rapporten framgår dock att tillverkarna har en hög ambition att digitalisera intensivt under kommande år, och närma sig idealtillståndet ”a self learning, autonomous supply chain”.

– För att bibehålla och öka sin konkurrenskraft behöver organisationer fokusera på tre områden. För det första använda digitala teknologier som AI och maskininlärning för att stödja sina centrala supply chain processer. För det andra bereda vägen för end-to-end-supply chain optimering genom att addera en övergripande process ovanpå funktionsorganisationen. Slutligen bör tillverkningsföretag lägga grunden för att kunna optimera försörjningsflödet end-to-end med hjälp av digital teknologi, säger Janet Godsell, Professor of Operations and Supply Chain Strategy, WMG, University of Warwick

Läs mer

Fler nyheter

Paulig och Einride i samarbete för elektrifierade transporter

Livsmedelskoncernen Paulig tar ett steg mot en mer hållbar logistik genom att samarbeta med Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport. Tillsammans strävar de efter att reducera CO2e-utsläppen genom att elektrifiera Pauligs största transporter av Santa Maria-produkter i Sverige, med en planerad utsläppsminskning på upp till 87 procent på utvalda rutter. Samarbetet är ett steg i Pauligs ambition att halvera sina utsläpp från hela värdekedjan fram till 2030.

Läs mer »

Kappahl Group väljer Vanderlande och Consafe Logistics som partners för ny distributionscentral

Under 2026 flyttar Kappahl Group logistiken från sin nuvarande distributionscentral i Mölndal till ett nybyggt logistikcenter i Arendal vid Göteborgs hamn. Nu står det klart att det blir Vanderlande som kommer leverera automationslösningarna i den 34 000 kvadratmeter stora fastigheten och Consafe Logistics levererar mjukvaran ASTRO WMS som ska styra hela anläggningen.

Läs mer »