Mikael Eriksson, Head of Customs på Schenker AB

DB Schenker väljer Descartes tullsystem

DB Schenker väljer Descartes tullhanteringssystem, GCT, som automatiserar hanteringen av tulldeklarationer och tullager.

– Vi vill uppnå en modernare tullhantering samtidigt som ny EU-lagstiftning innebär stora utmaningar i att hålla vårt gamla system uppdaterat. Med Descartes lösning kan vi producera förtullningar på ett effektivare sätt och förhoppningsvis öka våra marknadsandelar genom ett smartare utbud av tulltjänster, säger Mikael Eriksson, Head of Customs på Schenker AB i Sverige.

Med systemet får DB Schenker en gemensam lösning för tullhantering vid bolagets verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Systemet ger bland annat möjlighet att ta emot och hantera tulldokument elektroniskt och ökar produktiviteten genom att automatiskt generera export- och importdokumentation i en integrerad process.

Fler nyheter

Positivt trendbrott i e-handeln

I dagarna släppte Svensk Handel den senaste upplagan av Svensk e-handelsindikator (mars 2024). Rapporten visar att den svenska e-handeln växer under årets första kvartal, vilket inte har hänt de senaste två åren.

Läs mer »