Packrobotar till Amazon

Att automatisera plock och pack är ett hett önskemål från de flesta. Kostnaderna för plockning och packning utgör huvudparten av kostnaden i en lagerverksamhet. Amazon går i täten även inom detta område och installerar automatsik packning i sina 55 amerikanska lager/fulfilment centers. Enligt företagets beräkningar kommer automationen att ta bort 24 packarbetare på varje anläggning, vilket innebär cirka 1 300 medarbetare totalt.

Redan för några år sedan började Amazon testa den automatiserade packningen, där varor färdas längs ett transportband, scannas och automatiskt packas i kundanpassade leveranslådor.

Amazon bedömer att investeringen i den automatiserade packningen kommer att betala sig på två år. En packmaskin kostar cirka 10 miljoner kronor och därutöver tillkommer driftskostnader. Målsättningen är att reducera personalkostnader och öka lönsamheten i verksamheten genom att automatisera de mest arbetsintensiva lageraktiviteterna.


.

Fler nyheter

PMI steg till 51,4 – fortsatt uppåt i industrin

PMI-total (Inköpschefsindex) noterades i april till 51,4 från 50,4 i mars och är därmed den andra månaden i rad som indexet är i tillväxtzonen (över 50-nivån). Orderingången fortsätter att förbättras och blev i april den högsta på över två år.

Läs mer »