Fr.v. TGW Logistics Henry Puhl, CEO och Clemens Bauernfeind, CFO. Foto: TGW

TGW Logistics passerar i miljard Euro – ökar satsningarna på FoU

Specialisten på materialhantering och lagerautomation, TGW Logistics Group, har nyligen avslutat verksamhetsåret 2023/2024 och för första gången i bolagets historia passerar man 1 miljard Euro i omsättning.

– Vår omsättning ökade med tolv procent och har passerat miljardstrecket för första gången i vår 55-åriga historia. Vi kunde vända resultatet (EBIT) från fjolårets svagt negativa till ett resultat på nästan 30 miljoner euro, säger Henry Puhl, CEO för TGW Logistics.

Jämfört med året innan ökade TGWs budget för forskning och utveckling med 13 procent och landade därmed på drygt 54 miljoner euro, vilket motsvarar 5 procent av koncernens omsättning. Särskilt kommer man prioritera FoU-satsningar på robotar, artificiell intelligens och digitalisering. Särskilt framhålls här bolagets innovativa plockrobot RovoFlex, som gjorde världsdebut våren 2024, som ett föredöme i det fortsatta innovationsarbetet. Nya rön inom artificiell intelligens och kognitiv robotutveckling gör det möjligt för plockroboten att utföra sitt arbete helt självständigt utan mänsklig medverkan.

TGW Logistics är en av de ledande internationella leverantörerna av materialhanteringslösningar. I mer än 50 år har den österrikiska specialisten implementerat automatiserade system – allt från mekatroniska produkter och robotar till styrsystem och mjukvara. TGW Logistics har dotterbolag i Europa, Asien och USA och har mer än 4 500 anställda över hela världen. Under verksamhetsåret 2023/2024 genererade företaget en total omsättning på 1,07 miljarder euro

Fler nyheter

Consafe Logistics lanserar ny logotyp

WMS-leverantören Consafe Logistics har efter 21 år valt att uppdatera sin företagslogotyp. Förändringen ska symbolisera företagets utveckling och ambition att ligga i framkant inom supply chain.

Läs mer »