Amazon förvärvar Canvas Technology

Med förvärvet av robotbolaget Canvas Technology fortsätter Amazon att investera i avancerad logistikteknik som i allt större utsträckning används i e-handelsjättens lager och distributionscenters. Det första större förvärvet skedde 2012 när robottillverkaren Kiva Systems köptes för 775 miljoner dollar. Kiva bytte senare namn till Amazon Robotics och noterades på Nasdaq. Amazon Robotics automatiserar lager och distributionscenters med en palett av olika automationstekniker, däribland mobila robotar, maskininlärning och AI samt olika sensortekniker för att uppfatta, känna igen och förstå objekt, språk och kommandon. Köpeskillingen för Canvas Technology har inte offentliggjorts och vilka planerna är med förvärvat har inte heller kommenterats närmare. En talesperson för Amazon säger i en kommenterar till förvärvet att ”de båda företagen delar en gemensam framtidsvision där människor arbetar tillsammans med robotar”. Canvas Technology är baserat i Colorado, USA.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »