Amazon förvärvar Canvas Technology

Med förvärvet av robotbolaget Canvas Technology fortsätter Amazon att investera i avancerad logistikteknik som i allt större utsträckning används i e-handelsjättens lager och distributionscenters. Det första större förvärvet skedde 2012 när robottillverkaren Kiva Systems köptes för 775 miljoner dollar. Kiva bytte senare namn till Amazon Robotics och noterades på Nasdaq. Amazon Robotics automatiserar lager och distributionscenters med en palett av olika automationstekniker, däribland mobila robotar, maskininlärning och AI samt olika sensortekniker för att uppfatta, känna igen och förstå objekt, språk och kommandon. Köpeskillingen för Canvas Technology har inte offentliggjorts och vilka planerna är med förvärvat har inte heller kommenterats närmare. En talesperson för Amazon säger i en kommenterar till förvärvet att ”de båda företagen delar en gemensam framtidsvision där människor arbetar tillsammans med robotar”. Canvas Technology är baserat i Colorado, USA.

Fler nyheter

SCE #4 2019

SCE #4 2019 är tryckt och klar. Distribueras till tusentals mottagare under vecka 38, plus som nedladdningsbar pdf till ytterligare ett stort antal läsare. Denna gång är huvudtemat Lär av pionjärerna – vad kan vi lära av best practice. Ur innehållet: Tema: Lär av pionjärerna – vad kan vi lära av best practice Logistikdriven affärsutveckling, Erik

Läs mer »

AMAZON BLIR DELÄGARE I CARGOJET

Amazon fortsätter att ackvirera allt större logistikresurser inom alla områden från first-, till middle- och last-mile. Den senaste satsningen är ett strategiskt avtal med kanadensiska fraktbolaget Cargojet. Företagen har sedan tidigare ett samarbete som nu fördjupas samtidigt som Amazon får en 14,9-procentig minoritetspost i Cargojet i utbyte mot vissa garanterade framtida fraktintäkter.

Läs mer »