Amazon: “Storskaliga drönarleveranser inom ett antal månader”

På en blog-sida meddelar Amazons Jeff Wilke, CEO för Amazon Worldwide Consumer​, att företaget avser att brett börja med paketleveranser med flygande elektriska drönare inom ett antal månader. De egenutvecklade elektriska drönarna flyga sträckor på upp till 2,5 mil och leverera paket som väger max 2,2 kilo. En drönarleverans från Amazons logistiknätverk ska ta under en halvtimme att utföra.

Jeff Wilke uppger att den senaste drönardesignen har utvecklats kraftigt med avseende på effektivitet, stabilitet och säkerhet och utgör state-of-the-art på marknaden. Drönaren kan starta och landa vertikalt som en helikopter, men flyger mer aerodynamiskt som ett flygplan. Nyligen införde Amazon endagsleverans som standard för tjänsten Prime och möjlighet till samma-dag-leverans. Med drönarleveranser tas ett stort steg mot att ytterligare korta ner leveranstiderna.

https://blog.aboutamazon.com/transportation/a-drone-program-taking-flight

Fler nyheter

”Fokuserar det stora och systemmässiga”

Mässan och konferensen Logistik & Transport genomfördes första gången redan 1995. Under åren som gått har evenemanget etablerats som något av en institution och en naturlig mötesplats för hela branschen. Logistikprofilen Pär Sandström har sedan 2011 varit ansvarig för den allt populärare konferensen. I perspektiv ser han en logistikutveckling som rusar på i en allt snabbare takt och ställer allt högre krav på kompetens och anpassningsförmåga.

Läs mer »

H&M:s e-handels- och logistiksatsningar bär frukt

När H&M presenterade sin kvartalsrapport den 3 oktober så blev det tydligt för marknaden att senare års satsningar på e-handel och logistik nu har burit frukt. Försäljningen i digitala kanaler ökade med 30 % under det tredje kvartalet och såväl bruttovinsten som bruttomarginalen ökade.

Läs mer »

Europris väljer swisslogs skyttellösning

Europris, Norges ledande lågpriskedja, har valt Swisslog som partner för leverans av ett skyttelsystem för lättgods till bolagets centrallager i Moss, Norge. Swisslog har även valts som automationspartner för det nya automatiserade centrallagret som för närvarande är under byggnation och beräknas tas i drift vid mitten av 2020.

Läs mer »