Amazon: “Storskaliga drönarleveranser inom ett antal månader”

På en blog-sida meddelar Amazons Jeff Wilke, CEO för Amazon Worldwide Consumer​, att företaget avser att brett börja med paketleveranser med flygande elektriska drönare inom ett antal månader. De egenutvecklade elektriska drönarna flyga sträckor på upp till 2,5 mil och leverera paket som väger max 2,2 kilo. En drönarleverans från Amazons logistiknätverk ska ta under en halvtimme att utföra.

Jeff Wilke uppger att den senaste drönardesignen har utvecklats kraftigt med avseende på effektivitet, stabilitet och säkerhet och utgör state-of-the-art på marknaden. Drönaren kan starta och landa vertikalt som en helikopter, men flyger mer aerodynamiskt som ett flygplan. Nyligen införde Amazon endagsleverans som standard för tjänsten Prime och möjlighet till samma-dag-leverans. Med drönarleveranser tas ett stort steg mot att ytterligare korta ner leveranstiderna.

https://blog.aboutamazon.com/transportation/a-drone-program-taking-flight

Fler nyheter

Pågen satsar på ruttplanering

”Vi ser ett allt större behov att oftare omplanera och räknar med att skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna”, säger Christer Lindgren, försäljningschef på Pågen AB.

Läs mer »

Droppshipping ökar tillverkarnas lönsamhet

Amerikanska mjukvarubolaget DI Central har nyligen låtit Lehigh University, Pennsylvania genomföra en bred studie om dropshipping – dvs. att tillverkare tar ansvar för order och leveransprocessen direkt till slutkonsumenter. Studien visar att en majoritet av de tillverkande företagen, 53 %, har ökat sina marginaler genom att tillämpa droppshipping.

Läs mer »

PipeChain Group skapar två affärsområden

PipeChain Group AB har renodlat verksamheten i två affärsområden – PipeChain Networks som erbjuder molnbaserade supply chain lösningar samt PipeChain Supply Chain management som levererar effektiva digitala försörjningsnätverk.

Läs mer »