Amazon utser Sverigechef

Samtidigt som Amazons Sverigelansering är insvept i dimma och omgärdas av frågetecken om när den svenska sajten kommer att lanseras meddelar nyhetssajten Breakit att engelsmannen Julian Tydeman, 45 tillsätts som vd i det svenska bolaget Amazon EU S.A.R.L Sverige Filial. Tydeman uppges även tillsättas som styrelseordförande för Amazon Corporate Services Sweden AB. Amazon är på sedvanligt sätt fåordiga och varken bekräftar eller dementerar uppgifterna. Julian Tydeman har arbetat på Amazon i en många olika roller under de senaste 11 åren. Han började 2009 då han blev ansvarig för företagets bokförsäljning i Storbritannien. Sedan några månader bor han med sin familj i den fashionabla Stockholmsförorten Djursholm.

Fler nyheter

MA-SYSTEM prisas igen för e-learning

Lundabolaget MA-system Utbildning har, i samarbete med engelska RTITB vunnit ännu ett internationellt pris för bolagets e-lärande för truckförare – eTruck. Denna gång Talent in Logistics Awards i kategorin Innovative Training Programme.

Läs mer »

DHL tar båten för leveranser i London

DHL Express har lanserat Londons första flodbåt för paketleveranser, för att minska trängsel och erbjuda ett ytterligare sätt att transportera försändelser genom Storbritanniens huvudstad. Tjänsten har införts som en del av DHL:s löfte att använda en blandning av transportfordon för att öka tillgången till stadsområden samt är ett viktigt steg mot att utforska användandet av Themsen för transport av mindre försändelser.

Läs mer »