Amazon utser Sverigechef

Samtidigt som Amazons Sverigelansering är insvept i dimma och omgärdas av frågetecken om när den svenska sajten kommer att lanseras meddelar nyhetssajten Breakit att engelsmannen Julian Tydeman, 45 tillsätts som vd i det svenska bolaget Amazon EU S.A.R.L Sverige Filial. Tydeman uppges även tillsättas som styrelseordförande för Amazon Corporate Services Sweden AB. Amazon är på sedvanligt sätt fåordiga och varken bekräftar eller dementerar uppgifterna. Julian Tydeman har arbetat på Amazon i en många olika roller under de senaste 11 åren. Han började 2009 då han blev ansvarig för företagets bokförsäljning i Storbritannien. Sedan några månader bor han med sin familj i den fashionabla Stockholmsförorten Djursholm.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »