Anders Bohlin, ny försäljningschef på Element Logic AB

Anders Bohlin säljchef på Element Logic AB

Element Logic fortsätter att växa starkt i Sverige med robotlösningen AutoStore. Mot den bakgrunden har Element Logic AB beslutat att anställa Anders Bohlin som försäljningschef. 

– Med Anders erfarenhet och branschkunskaper är jag övertygad om att han kommer att öka försäljningen av både AutoStore-lösningar och vår nya integrerade robotplocklösning på vår snabbt växande marknad, säger Thomas Karlsson, VD för Element Logic i Sverige.

Element Logic Group omsätter ca 85 miljoner euro 2019 och spår en framtida tillväxt på 40 % när lager- och logistikindustrin i Europa fullt utnyttjar robotlagerverksamhet. Bolagets nya robotplocklösning är baserad på Element Logics programvara som är integrerad med AutoStore och med en styckplockrobot från amerikanska RightHand Robotics. 

– Jag ser fram emot nya och spännande utmaningar i ett växande företag som Element Logic. Potentialen med AutoStore och robotplock är enorm och det ska bli roligt att få presentera deras effektivitet för den svenska marknaden, säger Anders Bohlin, som har lång erfarenhet inom automation och materialhantering efter 7,5 år som säljare på SSI Schäfer och 12 år på Jensen Group

EleNy robotiserad plocklösning 

Maskininlärning, automatisering och sömlös integration med affärssystem gör det möjligt för lagerhanteringen att gå snabbare och mer effektivt utan behov av raster, semester eller sjukfrånvaro. 

– En av fördelarna som gör lagerhanteringen mer effektiv är att den senaste robotteknologin med AutoStore har 99 procents upptid och själva byter batterier om det behövs. Skandinaviska företag har varit tidiga med att implementera robotlagerlösningar, delvis på grund av höga personalkostnader. Det får oss att tänka på alternativa lösningar och möjliggör innovation i automation, avslutar Thomas Karlsson. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »