Blq Invest investerar 12,2 miljoner i TMS-BOLAGET Ingrid

SaaS-bolaget Ingrid får in 12,25 miljoner kronor i kapitaltillskott från Blq Invest. Investeringen ska göra det möjligt för Ingrid att erbjuda sin e-handelsplattform till fler e-handlare på fler marknader. Ingrid startades redan 2015 av Piotr Zaleski (bilden), som är bolagets vd. Idén var redan från start att hjälpa e-handlare att förenkla last-mile-leveransen för e-handlare och öka leveransupplevelsen för deras kunder. Ingrids mjukvara beskrivs som ett TMS (Transport Management System) som levereras som en molntjänst och automatiserar transportbokning för e-handlare och deras kunder. Några av bolagets e-handelskunder är Babyshop, Apotek Hjärtat, Plantagen och Adlibris – den sistnämnda är även delägare i Ingrid och står för cirka 30 procent av bolagets volym. Ingrids mjukvara uppges hjälpa e-handlaren att göra kundens köp- och leveransupplevelse så anpassad och smidig som möjligt och därigenom öka kundernas lojalitet och e-handlarens marginaler. Enligt ett pressmeddelande från Blq Invest hanteras Ingrid i dagsläget ca 10 % av de svenska e-handelsleveranserna till konsument.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »