Bubbleroom väljer AutoStore

Bubbleroom etablerar under 2022 ett nytt huvudkontor och distributionscenter i Borås på totalt 20 500 kvm. För att möta tillväxtplaner samt ökade leverans- och effektivitetskrav har Bubbleroom, tillsammans med sina samarbetspartners Logent och Element Logic, skräddarsytt en automationslösning från Autostore som är dimensionerad för att kraftigt öka leveranskapacitet och effektivitet de kommande åren.

Bubbleroom driver idag en av Nordens största onlinebutiker inom mode och har under de senaste åren befunnit sig i en fas av kraftig tillväxt. För att bättre kunna möta framtidens logistikutmaningar väljer de nu att investera i AutoStore för en automatiserad lagerlösning. När Bubbleroom nästa år flyttar verksamheten från sina gamla lokaler i Borås till sitt nya lager på 20 500 m², markerar det en storsatsning för e-handelsbolaget.

– Det här är ett väldigt stort steg för oss med flytt av både kontor, lager och fotostudio till nya toppmoderna lokaler. Logent och Element spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är idealiska partners för oss när vi nu tar nästa steg i vår resa, säger Joel Sandberg, COO på Bubbleroom.

Ökad kapacitet för att klara kommande tillväxt

Element Logic står för leveransen av AutoStore-lösningen som initialt innehåller 40 plockrobotar, 41 000 bins, 12 karusellportar samt ett conveyor- och sorteringssystem. Systemet är designat för att klara mer än 1100 orderrader per timme och kommer skalas upp successivt för att möta kommande tillväxt.

– Marknaden för automatiserad lagerhållning i Sverige fortsätter att växa och vi är glada att kunna erbjuda Bubbleroom ett modernt logistikcenter. På oss ställer det krav att leverera i tid och se till att igångsättningen och den löpande driften fungerar på bästa möjliga sätt, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic. 

– Logents erfarenhet och kompetens inom design, implementering och optimal drift av automatiserade e-handelslösningar gör stor skillnad för våra kunder och vi är övertygade att med den nya lösningen på plats kommer Bubbleroom vara riktigt konkurrenskraftiga att stärka den ledande positionen inom sin nisch, säger Eric Sandgren, Vice President Business Development på Logent.

Det nya lagret i Borås börjar byggas omgående och beräknas stå klart sommaren 2022.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »