Niklas Hedin, Centiro

Centiro Sveriges bästa arbetsplats igen

Transport Managementbolaget Centiro belönas återigen av den internationella organisationen Great Place to Work för sitt målmedvetna arbete med kultur, ledarskap och människan i fokus, vilket har resulterat i topplaceringar på listan över ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” tolv år i följd i Sverige och höga placeringar på Europa-listan under tio år. Detta år hamnar Centiro på förstaplats på listan över stora företag och bolaget har tidigare kommit etta på listan för mellanstora företag. 

– Att bli Sveriges Bästa Arbetsplats är en seger för alla kollegor som skapar vår kultur genom sitt stora engagemang. Tillsammans arbetar vi långsiktigt med kulturfrågorna vilket skapar tillit och gemenskap – för oss är det kristallklart att medarbetarnöjdhet, tillväxt och lönsamhet går hand i hand. Hållbar framgång är så mycket mer än ett bra kvartalsresultat. Nu stannar vi upp och firar – det är viktigt! Sedan fortsätter vi att arbeta mot att bli lite bättre i allt vi gör, varje dag, säger Niklas Hedin, vd för Centirokoncernen.

På Centiro tillämpar man sedan länge idén kring självstyrande team, där många beslut fattas av medarbetarna själva. Centiro sysselsätter idag över 400 personer i sex länder och växer fortsatt med en takt på runt 30 procent per år.

Vårt ledarskap med samarbete i centrum och tron på kollegornas förmåga har visat sig fördelaktigt under det senaste året då extremt snabba omställningar har krävts ute i marknaden. Fokus på mjuka värden skapar hållbara hårda resultat och leder till en prestation från oss som går att lita på över tid, säger Niklas Hedin.

Utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser utfärdas av Great Place to Work®, som är en global aktör som årligen delar ut kvalitetsutmärkelsen i kategorierna små organisationer (20-49 medarbetare), medelstora organisationer (50-249 medarbetare) och stora organisationer (250 eller fler medarbetare).

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »