Håkan Hammar, Country Manager Zetes Sverige

Coca-Cola European Partners väljer Zetes I Sverige

Coca-Cola European Partners väljer teknikbolaget Zetes som leverantör i Sverige för att få en snabbare, säkrare och noggrannare lagerhantering.

Nyligen ökade Coca-Cola European Partners effektiviteten i sina lagerprocesser med ökad automation och i samband med ett uppgraderingsprojekt så investerades i tåliga Panasonic Toughbook-terminaler på truckarna i Coca Colas svenska produktionsanläggning. Projektet effektiviserar hanteringen av inkommande gods, plock och packning samt minimerar driftstörningar och reducerar fel.

– Hos Zetes har vi funnit en kunnig och erfaren partner som kan leverera helheten och hjälpa oss säkra varje led i processen på lagret. Med facit i hand är vi väldigt nöjda med deras professionalitet, driv och arbete, konstaterar Robert Tse, Senior Manager på Coca-Cola European Partners i Sverige.

Projektet som tidigare utförts på flertal av Coca-Colas produktionssiter runt om Europa har medfört stora effektivitetsvinster vilket bland annat resulterat i en snabbare och säkrare leveransprocess.

– Coca-Cola är ännu ett bevis på vår förmåga att hjälpa de större kunderna med behov av service och support över hela Europa. Vi kan tryggt leverera denna typ av internationella projekt likväl som att vi kan jobba med de mindre bolagen, säger Håkan Hammar, Country Manager för Zetes i Sverige.

Zetes är ett teknikföretag specialiserat på optimering av distributionskedjan och lösningar för identifiering av personer som hjälper företag att uppnå effektivitet, visibilitet och spårbarhet i distributionskedjan.Fler nyheter

DHL Supply Chain satsar på plattform med AI-driven robotteknik

DHL Supply Chain har i dagarna lanserat en plug & play-plattform med AI-driven robotteknik, i samarbete med Microsoft och Blue Yonder. Robotplattformen uppges förkorta integrerings- och programmeringstiden för nya automationsenheter i lageranläggningar. Lösningen, som bygger på Microsoft Azure IoT och molnplattformstjänster, ger även fler möjligheter att välja robotsystem som ska täcka olika typer av behov.

Läs mer »

PostNord testar paketboxar i Stockholm

Efter sommaren kommer PostNord erbjuda leverans till paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm. Målet är att efter en första pilottest ytterligare utöka leveransmetoden till fler platser i landet.

Läs mer »