Jochen Thewes, DB Schenkers CEO tillsammans med en modell av Volodrone.

DB Schenker satsar på drönarleveranser i storstäder

DB Schenker går tillsammans med ett antal andra tunga storföretag in som ägare i tyska Volocopter – en marknadsledande aktör inom Urban Air Mobility, UAM.

De medel som tillförs Volocopter ska bland annat användas för att kommersialisera företagets tunga drönare – VoloDrone. Volocopter utvecklar tyngre drönarfarkoster som ska användas för taxitjänster i megastäder samt för allmänna godstransporter, i jordbruk och för byggnation. Nyligen genomförde bolaget en demonstrationsvisning i Singapore med syfte att visa upp teknikens höga mognadsgrad och drönarnas förmåga.


– Vi är övertygade om att Velocoptertekniken har potential för att ta transportlogistiken till nästa dimension, till nytta för våra kunder. DB Schenker har redan testat autonoma och elektriska fordon i ett flertal innovationsprojekt och i verklig användning. Genom att integrera VoloDrone i vår framtida supply chain kan vi erbjuda våra kunder snabba, förarlösa och utsläppsneutrala leveranser, säger Jochen Thewes, DB Schenkers CEO i en kommentar.

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »