Jochen Thewes, DB Schenkers CEO tillsammans med en modell av Volodrone.

DB Schenker satsar på drönarleveranser i storstäder

DB Schenker går tillsammans med ett antal andra tunga storföretag in som ägare i tyska Volocopter – en marknadsledande aktör inom Urban Air Mobility, UAM.

De medel som tillförs Volocopter ska bland annat användas för att kommersialisera företagets tunga drönare – VoloDrone. Volocopter utvecklar tyngre drönarfarkoster som ska användas för taxitjänster i megastäder samt för allmänna godstransporter, i jordbruk och för byggnation. Nyligen genomförde bolaget en demonstrationsvisning i Singapore med syfte att visa upp teknikens höga mognadsgrad och drönarnas förmåga.


– Vi är övertygade om att Velocoptertekniken har potential för att ta transportlogistiken till nästa dimension, till nytta för våra kunder. DB Schenker har redan testat autonoma och elektriska fordon i ett flertal innovationsprojekt och i verklig användning. Genom att integrera VoloDrone i vår framtida supply chain kan vi erbjuda våra kunder snabba, förarlösa och utsläppsneutrala leveranser, säger Jochen Thewes, DB Schenkers CEO i en kommentar.

Fler nyheter

Priveq blir majoritetsägare i Industri-Matematik

Priveq Investment är ny majoritetsägare i Industri-Matematik International AB, IMI, en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik. IMI:s mjukvarulösningar – IMI WMS och IMI AOM – utgör centrala funktioner för att automatisera och effektivisera logistikprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

Läs mer »

Halv miljard till Budbee – ska accelerera sin expansion

Start-up-bolaget Budbee – en last-mile-leverantör med fokus på hållbarhet och logtech – meddelar i ett pressmeddelande att att bolaget har tagit in ytterligare 525 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av AMF. Bolaget värderas i den aktuella finansieringsrundan till 2,7 miljarder kronor.

Läs mer »