Jochen Thewes, DB Schenkers CEO tillsammans med en modell av Volodrone.

DB Schenker satsar på drönarleveranser i storstäder

DB Schenker går tillsammans med ett antal andra tunga storföretag in som ägare i tyska Volocopter – en marknadsledande aktör inom Urban Air Mobility, UAM.

De medel som tillförs Volocopter ska bland annat användas för att kommersialisera företagets tunga drönare – VoloDrone. Volocopter utvecklar tyngre drönarfarkoster som ska användas för taxitjänster i megastäder samt för allmänna godstransporter, i jordbruk och för byggnation. Nyligen genomförde bolaget en demonstrationsvisning i Singapore med syfte att visa upp teknikens höga mognadsgrad och drönarnas förmåga.


– Vi är övertygade om att Velocoptertekniken har potential för att ta transportlogistiken till nästa dimension, till nytta för våra kunder. DB Schenker har redan testat autonoma och elektriska fordon i ett flertal innovationsprojekt och i verklig användning. Genom att integrera VoloDrone i vår framtida supply chain kan vi erbjuda våra kunder snabba, förarlösa och utsläppsneutrala leveranser, säger Jochen Thewes, DB Schenkers CEO i en kommentar.

Fler nyheter

MA-SYSTEM prisas igen för e-learning

Lundabolaget MA-system Utbildning har, i samarbete med engelska RTITB vunnit ännu ett internationellt pris för bolagets e-lärande för truckförare – eTruck. Denna gång Talent in Logistics Awards i kategorin Innovative Training Programme.

Läs mer »

DHL tar båten för leveranser i London

DHL Express har lanserat Londons första flodbåt för paketleveranser, för att minska trängsel och erbjuda ett ytterligare sätt att transportera försändelser genom Storbritanniens huvudstad. Tjänsten har införts som en del av DHL:s löfte att använda en blandning av transportfordon för att öka tillgången till stadsområden samt är ett viktigt steg mot att utforska användandet av Themsen för transport av mindre försändelser.

Läs mer »