Mikael Eriksson, Head of Customs på Schenker AB

DB Schenker väljer Descartes tullsystem

DB Schenker väljer Descartes tullhanteringssystem, GCT, som automatiserar hanteringen av tulldeklarationer och tullager.

– Vi vill uppnå en modernare tullhantering samtidigt som ny EU-lagstiftning innebär stora utmaningar i att hålla vårt gamla system uppdaterat. Med Descartes lösning kan vi producera förtullningar på ett effektivare sätt och förhoppningsvis öka våra marknadsandelar genom ett smartare utbud av tulltjänster, säger Mikael Eriksson, Head of Customs på Schenker AB i Sverige.

Med systemet får DB Schenker en gemensam lösning för tullhantering vid bolagets verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Systemet ger bland annat möjlighet att ta emot och hantera tulldokument elektroniskt och ökar produktiviteten genom att automatiskt generera export- och importdokumentation i en integrerad process.

Fler nyheter

E-handeln rusar – ökade 32 procent på en månad

Enligt årets första E-barometer (PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research) ökade e-handeln med konsumenter med 32 % från februari till mars och för hela kvartalet växte e-handeln med konsumenter med 16 %. Största produktkategorierna blev för första gången i barometerns historia skönhet, hälsa – inklusive apoteksvaror – följt av kläder och skor. Starkast tillväxt under hela kvartalet hade apoteksvaror som ökade med 37 % följt av dagligvaror som ökade med 27 %.

Läs mer »