Descartes förvärvar BoxTop Technologies

Descartes Systems Group, en global leverantör av mjukvaror för supply chain och logistik med flera kontor i Norden, har förvärvat BoxTop Technologies Limited. Boxtop erbjuder lösningar inom Shipment Management som hjälper logistikföretag att effektivt hantera sina frakter med hjälp av digitala lösningar.

– Vi har haft ett framgångsrikt samarbete med BoxTop under ett antal år och det här var nästa logiska steg i vårt partnerskap, säger Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers på Descartes, och fortsätter:

– BoxTop har en utmärkt lösning för små och medelstora leverantörer av logistiktjänster och vi ser en möjlighet att integrera den med fler lösningar på Descartes Global Logistics Network. Detta kommer att hjälpa oss att leverera mer värde till BoxTops kunder och expandera till fler länder i Europa.

BoxTop är baserat i Storbritannien och hjälper leverantörer av logistiktjänster att digitalisera sin verksamhet och ingå i en bredare logistikgemenskap för frakthantering. Leverantörer av logistiktjänster använder BoxTops plattform för en säker och effektiv transporthantering av varor från offert till ruttplanering, bokning och slutleverans. BoxTop är redan en befintlig partner till Descartes kunder som använder Descartes Global Logistics Network (GLN) för att få visibilitet i sina försändelser oberoende av transportsätt och för att göra elektroniska tulldeklarationer.

– Leverantörer av logistiktjänster kommer att fortsätta att spela en viktig roll för den globala ekonomin. I takt med att de fortsätter att digitalisera sin verksamhet vill vi se till att de har tillgång till en bredd av lösningar för att hantera livscykeln av försändelser på ett säkert och effektivt sätt, säger Edward J. Ryan, som är vd på Descartes.

Descartes förvärvade BoxTop för cirka 10,25 miljoner pund, vilket motsvarar 13 miljoner US-dollar eller cirka 135 miljoner SEK.

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »