Logistikbolag utsedda till två Sveriges bästa arbetsplatser

DHL Express har rankats som den tionde bästa arbetsplatsen i kategorin stora bolag 2020 av och TMS-bolaget Centiro hamnade på nionde plats i kategorin medelstora företag. Den årliga rankningen görs av det globala analys- och konsultbolaget Great Place to Work. Utmärkelsen presenterades den 21 april i samband med en digital gala.

Detta år deltog över 250 organisationer i rankingen, där endast 60 levde upp till analysföretaget Great Place to Works högt ställda kriterier.

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi på DHL Express har blivit certifierade och utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2020 av Great Place to Work, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express Sverige. Våra medarbetare är kärnan i vår verksamhet och den viktigaste drivkraften för vår framgång. För mig är det viktigt att våra medarbetare känner tillit och stolthet till vår företagskultur samt att vi alla tillsammans har en stark passion och glädje för att gå till arbetet – varje dag.

– På Centiro tänker vi annorlunda. Vi har designat organisationen utan chefer och avdelningar för en varm och inbjudande kultur med hög tillit, som på köpet blir högpresterande. Idén är snudd på irriterande enkel – alla har chansen att bidra med sin kompetens, säger Niklas Hedin, koncern-VD på Centiro.

Centiro placerade sig på nionde plats i kategorin 50-249 anställda när de bästa arbetsplatserna i Sverige 2020 tillkännagavs. Priset delades ut av Great Place to Work® vid en digital gala som hölls den 21 april. Centiro erhöll även den prestigefyllda titeln Great Place to Work Legend för andra gången för sitt dedikerade och uthålliga arbetsplatskulturarbete. Företagets målmedvetna arbete med kultur, ledarskap och människan i fokus har resulterat i topplaceringar i elva år i rad.

Varje år utvärderar Great Place to Work arbetslivsupplevelsen bland medarbetare genom deras globala certifieringsprogram. Bedömningskriterierna bygger på kärnkriteriet tillit, med analyser av medarbetares förhållande till ledningen, till andra anställda och till deras jobb. 

Fler nyheter

Största Geopolitiska riskerna 2021

Efter pandemiåret 2020 var alla överens om att Covid 19 var en katalysator för ett ökat fokus på risk och ”resiliens”, det vill säga motståndskraft, som kommer påverka supply chains och världshandel under lång tid. Världens största kapitalförvaltare, Blackrock Investment, har listat de tio mest sannolika geopolitiska riskerna 2021.

Läs mer »

AutoStore levererar sitt sexhundrade system

Omåttligt populära AutoStore nådde en milstolpe i och med DSV Solutions beställning av ett antal AutoStore-anläggningar till sin 3PL-verksamhet i nio länder. I och med affären levereras den sexhundrade robotanläggningen från norska AutoStore.

Läs mer »

Svenskt Näringsliv: “Svenska företag riskminimerar i den globala försörjningskedjan”

Av en ny enkät som genomförts av Svenskt Näringsliv framgår att svenska företag håller fast vid sina globala försörjningskedjor trots de negativa erfarenheterna under pandemin. Däremot uppger 80 % av de medverkande företagen att de ökar sina lager, 53 % att de skaffar sig fler alternativa leverantörer och 20 % att de avser att köpa från fler länder. Allt för att framöver minska risken för störningar i sina globala försörjningskedjor.

Läs mer »