Logistikbolag utsedda till två Sveriges bästa arbetsplatser

DHL Express har rankats som den tionde bästa arbetsplatsen i kategorin stora bolag 2020 av och TMS-bolaget Centiro hamnade på nionde plats i kategorin medelstora företag. Den årliga rankningen görs av det globala analys- och konsultbolaget Great Place to Work. Utmärkelsen presenterades den 21 april i samband med en digital gala.

Detta år deltog över 250 organisationer i rankingen, där endast 60 levde upp till analysföretaget Great Place to Works högt ställda kriterier.

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi på DHL Express har blivit certifierade och utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser 2020 av Great Place to Work, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express Sverige. Våra medarbetare är kärnan i vår verksamhet och den viktigaste drivkraften för vår framgång. För mig är det viktigt att våra medarbetare känner tillit och stolthet till vår företagskultur samt att vi alla tillsammans har en stark passion och glädje för att gå till arbetet – varje dag.

– På Centiro tänker vi annorlunda. Vi har designat organisationen utan chefer och avdelningar för en varm och inbjudande kultur med hög tillit, som på köpet blir högpresterande. Idén är snudd på irriterande enkel – alla har chansen att bidra med sin kompetens, säger Niklas Hedin, koncern-VD på Centiro.

Centiro placerade sig på nionde plats i kategorin 50-249 anställda när de bästa arbetsplatserna i Sverige 2020 tillkännagavs. Priset delades ut av Great Place to Work® vid en digital gala som hölls den 21 april. Centiro erhöll även den prestigefyllda titeln Great Place to Work Legend för andra gången för sitt dedikerade och uthålliga arbetsplatskulturarbete. Företagets målmedvetna arbete med kultur, ledarskap och människan i fokus har resulterat i topplaceringar i elva år i rad.

Varje år utvärderar Great Place to Work arbetslivsupplevelsen bland medarbetare genom deras globala certifieringsprogram. Bedömningskriterierna bygger på kärnkriteriet tillit, med analyser av medarbetares förhållande till ledningen, till andra anställda och till deras jobb. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »