Din personliga leveransrobot

Amazons har sökt patent på en liten leveransrobot som permanent befinner sig hos mottagaren och är dedikerad för leveranser till en viss fastighet/bostad. Roboten är precis som liknande konkurrerande robotar – exempelvis Starship – utrustad med kameror, sensorer och datorer som organiserar och kommunicerar order- och leveransprocessen. Roboten har ett låst lastutrymme som mottagaren kan öppna med hjälp av en unik kod. Enligt Amazon kommer roboten även att kunna låsa upp garagedörrar och leverera på egen hand när mottagaren inte är hemma. Lastutrymmet kan utrustas med kylning och sensorer som gör det möjligt att hantera färskvaror.

Huruvida patentet slutligen resulterar i en färdigutvecklad produkt återstår att se. Innovationen jämfört med andra koncept är att det aktuella patentet baseras på att varje robot är mottagarens egen, och programmerad för att leverera just till den enskilde mottagaren. Eftersom roboten “bor” i mottagarens hem så behöver ingen vara hemma för att ta emot leveransen och risken för stölder blir minimal.

Källa: The Spoon
 

https://thespoon.tech/amazon-patents-retrieval-robot-that-would-fetch-your-deliveries/

Fler nyheter

Packrobotar till Amazon

Att automatisera plock och pack är ett hett önskemål från de flesta. Kostnaderna för plockning och packning utgör huvudparten av kostnaden i en lagerverksamhet. Amazon går i täten även inom detta område och installerar automatsik packning i dussintals amerikanska lager. Enligt företagets beräkningar kommer automationen att ta bort 24 packarbetare på varje anläggning, vilket innebär cirka 1 300 medarbetare totalt.

Läs mer »

AI rankas högst I Digital Supply Chain Investment Survey

JDA Software och KPMG har för andra året i rad genomfört undersökningen Digital Supply Chain Investment Survey. Av undersökningen framgår att end-to-end visibilitet i försörjningskedjan i kombination med artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och kognitiv analys har högsta prioritet.

Läs mer »