Karin Nichols, vd på NOTE Torsby AB, som ingår i NOTE koncernen. Foto: NOTE

Element Logics minsta AutoStore-installation hanterar 4,5 miljoner artiklar

Kretskortstillverkaren NOTE har installerat robotsystemet AutoStore för att förse sin produktionslinje med komponenter. Målet med installationen har varit att spara plats och kostnader samt att effektivisera hela produktionslinan. Installationen är Element Logics hittills minsta på den svenska marknaden, men den hanterar hela 4,5 miljoner artiklar.
 

– Vi valde AutoStore från Element Logic för att få ett skalbart och yteffektivt lager som tillgodoser alla våra effektivitetsbehov i såväl produktion som produktionsplanering, säger Karin Nichols, vd på NOTE Torsby AB, som ingår i NOTE koncernen, som är ett av norra Europas ledande företag för elektroniktillverkning av kretskort.

Anläggningen är Element Logics minsta AutoStore hittills i Sverige sett till antalet backar och footprint. Samtidigt är det troligtvis den AutoStore-anläggning som hanterar flest artiklar, 4,5 miljoner, enligt ett pressmeddelande från Element Logic. AutoStore-lösningen förser NOTEs produktionslinje för kretskort med de artiklar som behövs i produktionen. Systemet levererar komponenten till plockaren och inte tvärtom, med hjälp av snabba plockrobotar och staplade lådor i ett ramverk. Den automatiserade lagerlösningen ska hjälpa NOTE att bli kostnadseffektiva för att kunna stå sig i en allt tuffare konkurrens. Systemet är också skalbart, så om produktionen ökar i framtiden kan NOTE skala upp sin kapacitet.

– Genom installationen hos NOTE ser vi ytterligare ett bevis för att AutoStore-teknologin är redo att effektivisera industrin. Dessutom förknippar nog många AutoStore med en viss storlek, men med denna installation ser vi att våra automationslösningar även kan göra stor skillnad i mindre anläggningar, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic Sverige.

– Tekniken är redan på plats och är idag en etablerad effektivitetslösning inom e-handeln. Nu har även industrin fått upp ögonen för möjligheterna och potentialen är enorm, säger Thomas Karlsson, vd på Element Logic Sverige.

Fler nyheter

WSJ: USA och Kina frikopplas än mer

Amerikanska företag väljer bort Kina, konstateras Wall Street Journal i veckan. Importen från Kina till USA ökade förvisso med 1,5 procent från mars till april, men Kinas andel av den amerikanska varuimporten sjönk till den lägsta nivån sedan 2006.

Läs mer »

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

Modeföretaget NA-KD etablerar nytt lager i Nederländerna och väljer ytterligare en AutoStore-lösning från Element Logic. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona, varifrån den nordiska marknaden försörjs. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för marknaden utanför Norden. NA-KDs AutoStore blir en av de största som någonsin installerats i landet.

Läs mer »

KNAPP lanserar modulära skyttellösningen PickEngine

KNAPP lanserar nu den modulära skyttellösningen PickEngine, som beskrivs som ”en seriös utmanare inom standardiserad lagerautomation”. PickEngine är en modulärt uppbyggd skyttellösning med en implementeringstid på cirka sex månader, och därmed lämplig för både stora och små företag som efterfrågar ett snabbt och flexibelt AS/RS-system (automated storage and retrieval system).

Läs mer »