Fr.v. Stefan Bertling, Fritz Gebhardt och Ola Persson.

GEBHARDT Intralogistics Group förvärvar svenska Else

GEBHARDT Intralogistics Group har förvärvat svenska WMS/WCS-bolaget Else. I ett pressmeddelande konstaterar bolagen att förvärvet är ett strategiskt beslut för den fortsatta utvecklingen av de båda företagen och ett bevis på den ökande relevansen av integrerade mjukvarulösningar för intralogistik.

GEBHARDT Intralogistics Group är en global leverantör av intralogistiklösningar, specialiserad på att utveckla innovativa lösningar för både logistik-och produktionsanläggningar. Else har sedan starten 2001 utvecklat och implementerat Warehouse Management System (WMS) och Warehouse Control Systems (WCS) och har idag över 200 kunder.

– Vi är stolta över att ha övertygat ett så välrenommerat företag som Else att ansluta sig till oss. Tillsammans kommer vi att erbjuda förstklassiga lösningar för att driva intralogistikbranschen framåt, säger Marco Gebhardt, vd för GEBHARDT Intralogistics Group.

Förvärvet av Else AB är ett resultat av långsiktig strategisk planering där de två företagen delar en gemensam vision och filosofi för framtiden för intralogistik. Samarbetet uppges göra det möjligt för Else AB att fortsätta verka som ett självständigt bolag inom GEBHARDT-koncernen och dra nytta av koncernens globala resurser och kompetens.

– Tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare har Else haft mycket nöjda kunder från första början. Vi har vuxit långsamt till 40 anställda. Med GEBHARDT som ägare får vi bättre tillgång till marknaden och förutsättningar att växa mer, säger Elses vd Stefan Bertling och betonar att Else AB kommer att fortsätta att verka självständigt på marknaden och stötta alla befintliga och nya kunder med fortsatt hög kvalitet.

– Våra kunders förtroende för våra produkter och tjänster är ovärderligt för oss och vi vill säkerställa att de fortsätter att få samma utmärkta omsorg och stöd i framtiden, tillägger Ola Persson, styrelseordförande i Else.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »