Fr.v. Stefan Bertling, Fritz Gebhardt och Ola Persson.

GEBHARDT Intralogistics Group förvärvar svenska Else

GEBHARDT Intralogistics Group har förvärvat svenska WMS/WCS-bolaget Else. I ett pressmeddelande konstaterar bolagen att förvärvet är ett strategiskt beslut för den fortsatta utvecklingen av de båda företagen och ett bevis på den ökande relevansen av integrerade mjukvarulösningar för intralogistik.

GEBHARDT Intralogistics Group är en global leverantör av intralogistiklösningar, specialiserad på att utveckla innovativa lösningar för både logistik-och produktionsanläggningar. Else har sedan starten 2001 utvecklat och implementerat Warehouse Management System (WMS) och Warehouse Control Systems (WCS) och har idag över 200 kunder.

– Vi är stolta över att ha övertygat ett så välrenommerat företag som Else att ansluta sig till oss. Tillsammans kommer vi att erbjuda förstklassiga lösningar för att driva intralogistikbranschen framåt, säger Marco Gebhardt, vd för GEBHARDT Intralogistics Group.

Förvärvet av Else AB är ett resultat av långsiktig strategisk planering där de två företagen delar en gemensam vision och filosofi för framtiden för intralogistik. Samarbetet uppges göra det möjligt för Else AB att fortsätta verka som ett självständigt bolag inom GEBHARDT-koncernen och dra nytta av koncernens globala resurser och kompetens.

– Tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare har Else haft mycket nöjda kunder från första början. Vi har vuxit långsamt till 40 anställda. Med GEBHARDT som ägare får vi bättre tillgång till marknaden och förutsättningar att växa mer, säger Elses vd Stefan Bertling och betonar att Else AB kommer att fortsätta att verka självständigt på marknaden och stötta alla befintliga och nya kunder med fortsatt hög kvalitet.

– Våra kunders förtroende för våra produkter och tjänster är ovärderligt för oss och vi vill säkerställa att de fortsätter att få samma utmärkta omsorg och stöd i framtiden, tillägger Ola Persson, styrelseordförande i Else.

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »