Fr.v. Stefan Bertling, Fritz Gebhardt och Ola Persson.

GEBHARDT Intralogistics Group förvärvar svenska Else

GEBHARDT Intralogistics Group har förvärvat svenska WMS/WCS-bolaget Else. I ett pressmeddelande konstaterar bolagen att förvärvet är ett strategiskt beslut för den fortsatta utvecklingen av de båda företagen och ett bevis på den ökande relevansen av integrerade mjukvarulösningar för intralogistik.

GEBHARDT Intralogistics Group är en global leverantör av intralogistiklösningar, specialiserad på att utveckla innovativa lösningar för både logistik-och produktionsanläggningar. Else har sedan starten 2001 utvecklat och implementerat Warehouse Management System (WMS) och Warehouse Control Systems (WCS) och har idag över 200 kunder.

– Vi är stolta över att ha övertygat ett så välrenommerat företag som Else att ansluta sig till oss. Tillsammans kommer vi att erbjuda förstklassiga lösningar för att driva intralogistikbranschen framåt, säger Marco Gebhardt, vd för GEBHARDT Intralogistics Group.

Förvärvet av Else AB är ett resultat av långsiktig strategisk planering där de två företagen delar en gemensam vision och filosofi för framtiden för intralogistik. Samarbetet uppges göra det möjligt för Else AB att fortsätta verka som ett självständigt bolag inom GEBHARDT-koncernen och dra nytta av koncernens globala resurser och kompetens.

– Tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare har Else haft mycket nöjda kunder från första början. Vi har vuxit långsamt till 40 anställda. Med GEBHARDT som ägare får vi bättre tillgång till marknaden och förutsättningar att växa mer, säger Elses vd Stefan Bertling och betonar att Else AB kommer att fortsätta att verka självständigt på marknaden och stötta alla befintliga och nya kunder med fortsatt hög kvalitet.

– Våra kunders förtroende för våra produkter och tjänster är ovärderligt för oss och vi vill säkerställa att de fortsätter att få samma utmärkta omsorg och stöd i framtiden, tillägger Ola Persson, styrelseordförande i Else.

Fler nyheter

Once upon a time – Part 2

”Det var en gång en kundvision i supply chain-världen som blev verklighet. Än idag undrar man hur detta kunde ske, eftersom all teknik funnits på plats länge, men ack så svårt det varit för supply chain-världen att lyckas. Men så en dag hittade den danska industrikoncernen LINAK nyckeln till supply chain-visionens förverkligande.” Så inleds Hans Berggrens och Daniel Larsons senaste krönika i SCE. Läs den här!

Läs mer »