God Jul & Gott Nytt År

Året går mot sitt slut och 2023 väntar runt hörnet. Hållbarhet, motståndskraft/resiliens, samarbete, flexibilitet, riskminimering och inte minst visibilitet i försörjningskedjorna kommer även fortsättningsvis att vara högsta prioritet för de flesta företag. Hela supply chain- och logistikområdet kommer utan tvekan att fortsätta att vara både utmanande, spännande och präglas av intensiv utveckling under 2023. Tack till alla våra vänner, läsare, skribenter, partners i försörjningskedjan och i hela vårt gemensamma ekosystem.

God Jul & Gott Nytt År!

Fler nyheter

WSJ: USA och Kina frikopplas än mer

Amerikanska företag väljer bort Kina, konstateras Wall Street Journal i veckan. Importen från Kina till USA ökade förvisso med 1,5 procent från mars till april, men Kinas andel av den amerikanska varuimporten sjönk till den lägsta nivån sedan 2006.

Läs mer »

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

Modeföretaget NA-KD etablerar nytt lager i Nederländerna och väljer ytterligare en AutoStore-lösning från Element Logic. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona, varifrån den nordiska marknaden försörjs. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för marknaden utanför Norden. NA-KDs AutoStore blir en av de största som någonsin installerats i landet.

Läs mer »

KNAPP lanserar modulära skyttellösningen PickEngine

KNAPP lanserar nu den modulära skyttellösningen PickEngine, som beskrivs som ”en seriös utmanare inom standardiserad lagerautomation”. PickEngine är en modulärt uppbyggd skyttellösning med en implementeringstid på cirka sex månader, och därmed lämplig för både stora och små företag som efterfrågar ett snabbt och flexibelt AS/RS-system (automated storage and retrieval system).

Läs mer »