John Pearson, chef för DHL Deutsche Posts affärsområde EXPRESS.

GooGreen Plus – ny tjänst för minskade koldioxidutsläpp

DHL Express lanserar ”GoGreen Plus”, som beskrivs som en ny tjänst för att minska koldioxidutsläpp kopplade till kundernas försändelser, genom att använda Sustainable Aviation Fuel (SAF). Tjänsten lanseras i åtta länder under februari, varav Sverige är ett. Därefter blir tjänsten globalt tillgänglig under de närmaste månaderna.

DHL Express är den första globala expressleverantören som erbjuder denna tjänst som initialt kommer att lanseras i Storbritannien, strax följt av Italien, Danmark, Sverige, Kanada, Australien, Sydafrika och Förenade Arabemiraten. Med start under februari kommer kunder baserade i dessa länder att ha möjlighet att välja GoGreen Plus när de väljer sin transportservice via MyDHL+, företagets webbplattform för bokning och spårning av försändelser. Tjänsten är utformad att vara fullt flexibel eftersom den kan väljas för enskilda försändelser.Tjänsten blir globalt tillgänglig för alla DHL Express kunder under de kommande månaderna och kunderna får chansen att skräddarsy den CO2e minskning de önskar uppnå och mängden SAF de använder. Den nya GoGreen Plus-tjänsten är möjlig efter DHL:s senaste samarbeten med bp och Neste för att leverera SAF till DHL Express-hubbar runt om i världen. Den förnybara delen av det innovativa bränslet produceras av spilloljor. SAF som är gjort på avfall och rester kan ge minskningar av utsläpp av växthusgaser med upp till 80 % under dess livscykel jämfört med det konventionella jetbränslet som det ersätter.

– Vi vet att våra kunder är engagerade i att minska sin miljöpåverkan så det är viktigt att vi ger dem möjlighet att göra det. Jag är glad över att vår investering i SAF nu kan nyttjas fullt ut av kunderna för att de ska kunna minska utsläppen från sina försändelser. SAF är för närvarande den primära vägen för att minska koldioxidutsläppen inom flyg, så detta är det mest effektiva sättet att hjälpa våra kunder att göra sina egna försörjningskedjor mer hållbara, säger John Pearson, CEO för DHL Desutsche Posts affärsområde EXPRESS.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »