Thomas Dunaker, VD för Granit AB.

Granit väljer Aditro Logistics som logistikpartner

Inrednings- och livsstilsföretaget Granit kommer under våren 2022 att flytta sin lagerlogistik till en av Aditro Logistics moderna logistikanläggningar i Nykvarn. Samarbetet har vuxit fram ur en gemensam ambition att möta marknadens ökade förväntningar på ledtider, ekonomi, hållbarhet och digital innovation.

– Det är med stolthet vi kan meddela att Granit väljer att utveckla sin logistik tillsamman med oss i Nykvarn. Detta är en viktig kvalitetsstämpel och ett bevis på att våra investeringar i moderna och smarta logistiklösningar ger önskat resultat. Granit är ett mycket väletablerat företag på den nordiska marknaden och vi ser fram emot att vara en viktig del i deras fortsatta expansion, säger Per Zandrén, CEO Aditro Logistics.

Under flera år har Aditro Logistics arbetat med förbättringar och effektiviseringar inom digitalisering och automation bland annat i anläggningen i Nykvarn.

– Vi ser mycket fram emot att starta vårt samarbete med Aditro Logistics då vi ser att det är ett bolag med stor kompetens inom Retail och e-handelslogistik samt har väl utarbetade processer som säkerställer en hög servicenivå till våra kunder. De har också en positiv företagskultur som passar väl med våra egna värderingar, säger Thomas Dunaker, VD för Granit AB

Granit grundades 1996 av Anett Jorméus och Susanne Liljenberg. Deras affärsidé var att skapa ett livsstilskoncept som förenklade i vardagen. Smarta och funktionella produkter för hela hemmet i naturliga färger och material med inspiration från naturen. Den första butiken öppnades på Götgatan 31 på Södermalm i Stockholm. Affärsidén kvarstår och idag har Granit vuxit och finns på fyra marknader med över 40 butiker i; Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Sedan 2008 är Granit en del av Bergendahls-koncernen.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »