Hedin Parts Group får ny vd

Hedin Mobility Group har utsett Jonny Skrivarhaug till ny vd för Hedin Parts Group. Skrivarhaug har en gedigen bakgrund inom reservdelar och logistik och ansvarar redan för en rad reservdels bolag i Hedin Mobility Group.

Jonny Skrivarhaug är redan ansvarig för flera reservdelsföretag inom Hedin Mobility Group, inklusive Koed, BNC Nordic Distribution och GS Bildeler, och ingår i styrelsen för KW Group. Skrivarhaugs utnämning understryker Hedin Mobility Groups mål att samla sin reservdelsdivision under Hedin Parts Group.

– Med bevisade resultat inom reservdelar och logistik, kombinerat med strategisk insikt och lång erfarenhet från bilbranschen, är Jonny rätt person att leda Hedin Parts framåt. Under sin tillfälliga tjänstgöring har han spelat en avgörande roll för att stärka företagets grundvalar för framtida tillväxt och lönsamhet. Jag har fullt förtroende för hans ledarskap, säger Anders Hedin, ägare och vd för Hedin Mobility Group samt styrelseordförande för Hedin Parts.

När Skrivarhaug nu tar rollen som vd för att fokusera på strategi, övergripande utveckling och långsiktig framgång kommer företaget söka efter en platschef för att leda Hedin Parts verksamhet i Nyköping.

– Hedin Parts är väl rustat med både organisation och infrastruktur för att möta kraven i en bransch i ständig och snabb förändring. Jag har fått möjligheten att lära känna det kompetenta teamet och ser fram emot att dra nytta av de möjligheter som följer med att vara en del av en av Europas största mobilitetsleverantörer. Jag ser fram emot framtiden och att bidra till vår fortsatta framgång i Hedin Parts, säger Jonny Skrivarhaug.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »