H&M, Sergels Torg, Stockholm

H&M pausar sina inköp – står fast vid lagda order

I Tyskland har H&M fått stark kritik för sitt beslut att skjuta upp hyresbetalningarna för de 460 butiker som har stängts i kölvattnet på covid-19. Samtidigt visar bolaget upp en annan sida och accepterar att ta emot och betala för samtliga leveranser av redan producerade kläder från sina tillverkare. H&M gav beskedet när klädtillverkare världen över drabbas hårt av avbeställningar och försenade leveranser till följd av pandemin.

“Vi kommer att stå fast vid våra åtaganden gentemot tillverkarna genom att acceptera leverans av de plagg som redan är producerade eller i produktion”, säger H&M i ett pressmeddelande, där man även lovar att inte omförhandla priset på redan lagda beställningar. Däremot pausar man ytterligare order tillsvidare i avvaktar på hur situationen i världen utvecklas.

Fler nyheter

Outnorth automatiserar med AutoStore

När outdoorföretaget Outnorth flyttar sitt lager från Växjö till Göteborg automatiseras samtidigt lagret med en AutoStore-lösning från Element Logic. Målet är att förbättra effektiviteten i leveransen till kunderna.

Läs mer »

PostNord Logistics Award 2021 – nominera senast den 14 februari

På grund av pandemins framfart ställdes evenemanget PostNord Logistics Award in 2020. Nu är det åter dags att dela ut Sveriges största logistikpris. Den 13 april koras Sveriges mest innovativa logistiklösning i samband med ett livesänt digitalt evenemang – nomineringar kan göras fram till den 14 februari.

Läs mer »