H&M, Sergels Torg, Stockholm

H&M pausar sina inköp – står fast vid lagda order

I Tyskland har H&M fått stark kritik för sitt beslut att skjuta upp hyresbetalningarna för de 460 butiker som har stängts i kölvattnet på covid-19. Samtidigt visar bolaget upp en annan sida och accepterar att ta emot och betala för samtliga leveranser av redan producerade kläder från sina tillverkare. H&M gav beskedet när klädtillverkare världen över drabbas hårt av avbeställningar och försenade leveranser till följd av pandemin.

”Vi kommer att stå fast vid våra åtaganden gentemot tillverkarna genom att acceptera leverans av de plagg som redan är producerade eller i produktion”, säger H&M i ett pressmeddelande, där man även lovar att inte omförhandla priset på redan lagda beställningar. Däremot pausar man ytterligare order tillsvidare i avvaktar på hur situationen i världen utvecklas.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »