Högtryck för Logistik & Transport – ”85 procent redan bokat”

Den 14-15 november är det dags igen för Nordens ledande logistik- och transportmässa och konferens att slå upp dörrarna. Och årets Logistik & Transport blir både större och mer fullmatad än i fjol. 

– Det är ett enormt stort intresse för årets evenemang. På mässan är redan 85 procent bokat trots att vi har ökat vår utställningsyta i år, säger Janne Nilsson, som är ansvarig för Logistik & Transport. 

Under åren har mötesplatsen blivit närmast en institution i branschen och attraherar allt fler utställare och besökare. 2023 var antalet utställare 117 vilket var en ökning med 13 jämfört med året innan. En ökning som väntas fortsätta även detta år. Detsamma gäller antalet besökare som uppgick till 4 248 förra året, vilket var en ökning med nio procent jämfört med 2022, och hela 87 procent av besökarna – eller 3 696 personer – var beslutsfattare. 

– De senaste tre åren har mässan och konferensen verkligen fått ett lyft, inte minst på den Öppna scenen där vi har ett fullspäckat program med ett riktigt tungt innehåll som attraherar en stor publik. Ett exempel är vår Nätverksfrukost om AI den 15 november som vänder sig till beslutsfattare och arrangeras och modereras av Supply Chain Effect, säger Janne och fortsätter:

– Konferensen har har de fyra huvudtemans Hela havet stormar, Redo för ett annat klimat?, Den nordiska logistikkartan samt Logistikens pris – jakten på lönsamhet. Och i år har vi dessutom utvecklat en ny, snygg och mer modern grafisk profil med nya färger och ett nytt bildspråk. Det här ska bli jättekul!

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »