Hööks Hästsport väljer RELEX Solutions

Hööks Hästsport som är Skandinaviens ledande detaljhandlare inom hästsportsbranschen har valt RELEX Solutions för prognostisering, varuförsörjning och allokeringar för sina 58 butiker, distributionslager och online-kanal. Hööks är ett dotterbolag till Jula, som sedan tidigare använder RELEX system, kommer använda RELEX i sin verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark för att förbättra tillgängligheten och optimera sina lagernivåer genom hela sin varuförsörjning. Samarbetet med RELEX innebär att ”best practices” kommer att införas för Hööks processer för efterfrågeprognostisering, vilket ska medföra att företaget kommer att förbättra sin långsiktiga planering och hitta ett mer proaktivt sätt att arbeta med lagerhantering.

– Vi arbetar med RELEX tack vare att lösningen sömlöst integrerar och effektiviserar alla planeringsprocesser inom varuförsörjning, för alla våra butiker, distributionslager och online-kanal. RELEX ger oss en kraftfull lösning för prognostisering och varuförsörjning, som inte bara underlättar vår planering och förbättrar resultaten, men som också kan växa utefter våra behov och stötta vår framtida tillväxt. RELEX lösning har en viktig roll i vår vision om att producera och sälja högkvalitativa produkter som möter våra kunders behov, säger Joachim Höök, CEO på Hööks Hästsport.

– Vi är otroligt glada över att påbörja detta projekt tillsammans med det fantastiska teamet på Hööks, som alla har imponerat på oss med sin positivitet och ’can-do’-attityd, säger Joakim Hellman, Sales Manager på RELEX Solutions.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »