Johan Görgård, vd på HSNG.

HSNG investerar i AutoStore-lösning från Element Logic

Health Sports and Nutrition Group, HSNG är Nordens ledande aktör inom försäljning av kosttillskott, hälsokost och sportutrustning. Nu tar bolaget nästa steg i sin tillväxtresa och väljer en helautomatiserad lagerlösning med robotsystemet AutoStore i sitt nya lager i Eskilstuna. Syftet med investeringen är att erbjuda sina kunder en ännu bättre köp- och leveransupplevelse och samtidigt ge HSNG den flexibilitet och skalbarhet som behövs för företagets fortsatta expansion.

Health and Sports Nutrition Group HSNG AB består av Gymgrossisten.com, Bodystore.com och Fitness Market Nordic och har en ledande position inom e-handel i Norden. Sedan januari 2018 är HSNG en del av koncernen Orkla. Gruppen har lång erfarenhet av e-handel vilket man startade redan 1996. Under åren har man drivit sin verksamhet från Trollhättan, men för att positionera sig på en mer fördelaktig plats logistiskt sett, flyttar man istället till Eskilstuna, precis vid E20. Det nya lagret i Eskilstuna utgör nästa steg i gruppens tillväxtresa och för att säkerställa en effektivare process väljer HSNG en helautomatiserad lagerlösning med robotsystemet AutoStore, som är möjlig att skala upp vid framtida behov. Leveransen från Element Logic består av en AutoStore för inlagring och plock inklusive automatiserade kringsystem för tomkartonghantering, takeaway, sortering och waste samt också ett Service Level Agreement. Det nya lagret planeras stå klart till sommaren 2023 och gradvis tas i drift under andra halvåret 2023. Lagret kommer att ha solceller på taket, som förser anläggningen med grön energi.

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser. Vårt nya lager kommer att ge oss möjlighet att accelerera både vårt miljömässiga hållbarhetsarbete och erbjuda en arbetsmiljö i framkant för våra medarbetare, säger Johan Görgård, vd på HSNG.

– HSNG genomför just nu en smart logistisk framtidssatsning med en geografisk ompositionering, helautomatiserad lagerlösning och drift genom grön energi. Det är glädjande att få vara en del av deras spännande tillväxtresa, säger Thomas Karlsson, Managing Director på Element Logic Sverige.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »