Fr v. Niklas Rönnbäck, IMI och Christian Svendsen, Agrippa.

IMI och Agrippa inleder partnerskap inom mobil avvikelsehantering

Industri-Matematik International (IMI) inleder ett partnerskap med Agrippa med syftet att bredda erbjudandet inom mobil avvikelsehantering tillsammans med IMI’s lagersystem ”IMI WMS™”. 

IMI har ingått ett strategiskt partnerskap med det norska programvaruföretaget Agrippa. Avtalet för samman två nordiska aktörer med visionen att möjliggöra för sina kunder att bli världsledande inom effektiv och hållbar logistik. Agrippa som är grundat 2013 i Tønsberg, Norge, levererar en kostnadseffektiv lösning för avvikelsehantering, registrering av rutinmässiga kontroller och förbättring i logistikkedjor. Retail, logistik och Internet of Things (IoT) är Aggrippas fokusområden och bland Agrippas kunder återfinns bl.a. ASKO, Haugen-Gruppen, Elektroskandia och Plantagen. Agrippa växer kraftigt och har idag kontor i både Norge och Polen.

– Den framgångsrika, moderna och lättanvända lösningen för avvikelsehantering från Agrippa passar perfekt tillsammans med IMI’s robusta och effektiva lagersystem IMI WMS™. Tillsammans med Agrippa så ser vi många möjligheter att kunna hjälpa till i lagerverksamheters förbättringsarbete genom att inför mobila och lättanvända informationsflöden. Agrippas mjukvara är ett perfekt komplement till våra logistiksystem och vi ser fram mot att arbeta med ett så snabbfotat och innovativt företag som Agrippa, säger Niklas Rönnbäck, vd på IMI.

– Vi er veldig glade for å få IMI som partner og ser frem til et spennende samarbeid med IMI. Sammen vil vi hjelpe våre kunder til å forbedre og effektivisere logistikk-kjeden gjennom digitalisering med topp moderne software fra begge selskaper, säger Trond Engelbretsen, CEO Agrippa.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »