Fr.v. Niklas Rönnbäck och Nils Robertsson.

IMI Supply Chain Solutions förvärvar Promosoft – stärker erbjudandet för lagerstyrning

IMI Supply Chain Solutions, en nordisk ledande leverantör av logistiklösningar fortsätter sin förvärvsplan med köpet av Promosoft, en leverantör av specialiserade system för digitaliserad lagerstyrning och inköpsplanering. Sammanslagning möjliggör ett ännu kraftfullare erbjudande inom verksamhetskritiska system för logistik och supply chain.

Med förvärvet förbättras kunders möjligheter att optimera sina logistik- och inköpsprocesser. Genom att kombinera IMI:s befintliga expertis inom logistiksystem med Promosofts lösningar för lagerstyrning och inköpsplanering kommer kunder att kunna hantera sina lager och varuflöden ännu effektivare och med större precision.

– Vi är otroligt glada över detta förvärv vilket stärker vårt erbjudande till existerande och nya kunder. Promosofts expertis inom digitaliserad lagerstyrning tillsammans med IMIs mångåriga kompetens inom verksamhetskritiska logistiksystem ger kunderna en heltäckande och integrerad lösning för deras logistikbehov, säger Niklas Rönnbäck vd på IMI. 

– Vi är glada över att bli en del av IMI och vi vet att detta innebär förbättrade möjligheter att erbjuda våra innovativa lösningar till en bredare kundbas. Tillsammans skapar vi en ledande plattform för digital lagerstyrning och inköpsplanering. Jag ser fram mot att dela vårt gemensamma mål att effektivisera och optimera våra kunders verksamheter, säger Promosofts vd Nils Robertsson.

IMI erbjuder effektiva logistiksystem Företaget har en omfattande kundportfölj som inkluderar allt ifrån stora grossister till framgångsrika e-handlare. Promosoft är en ledande leverantör av system för inköp, prognoser och lagerstyrning. Företag använder deras lösningar för att effektivisera sin lagerstyrning, minska lager- och inköpskostnader och öka kundservicen.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »