Fr.v. Niklas Rönnbäck och Nils Robertsson.

IMI Supply Chain Solutions förvärvar Promosoft – stärker erbjudandet för lagerstyrning

IMI Supply Chain Solutions, en nordisk ledande leverantör av logistiklösningar fortsätter sin förvärvsplan med köpet av Promosoft, en leverantör av specialiserade system för digitaliserad lagerstyrning och inköpsplanering. Sammanslagning möjliggör ett ännu kraftfullare erbjudande inom verksamhetskritiska system för logistik och supply chain.

Med förvärvet förbättras kunders möjligheter att optimera sina logistik- och inköpsprocesser. Genom att kombinera IMI:s befintliga expertis inom logistiksystem med Promosofts lösningar för lagerstyrning och inköpsplanering kommer kunder att kunna hantera sina lager och varuflöden ännu effektivare och med större precision.

– Vi är otroligt glada över detta förvärv vilket stärker vårt erbjudande till existerande och nya kunder. Promosofts expertis inom digitaliserad lagerstyrning tillsammans med IMIs mångåriga kompetens inom verksamhetskritiska logistiksystem ger kunderna en heltäckande och integrerad lösning för deras logistikbehov, säger Niklas Rönnbäck vd på IMI. 

– Vi är glada över att bli en del av IMI och vi vet att detta innebär förbättrade möjligheter att erbjuda våra innovativa lösningar till en bredare kundbas. Tillsammans skapar vi en ledande plattform för digital lagerstyrning och inköpsplanering. Jag ser fram mot att dela vårt gemensamma mål att effektivisera och optimera våra kunders verksamheter, säger Promosofts vd Nils Robertsson.

IMI erbjuder effektiva logistiksystem Företaget har en omfattande kundportfölj som inkluderar allt ifrån stora grossister till framgångsrika e-handlare. Promosoft är en ledande leverantör av system för inköp, prognoser och lagerstyrning. Företag använder deras lösningar för att effektivisera sin lagerstyrning, minska lager- och inköpskostnader och öka kundservicen.

Fler nyheter

Once upon a time – Part 2

”Det var en gång en kundvision i supply chain-världen som blev verklighet. Än idag undrar man hur detta kunde ske, eftersom all teknik funnits på plats länge, men ack så svårt det varit för supply chain-världen att lyckas. Men så en dag hittade den danska industrikoncernen LINAK nyckeln till supply chain-visionens förverkligande.” Så inleds Hans Berggrens och Daniel Larsons senaste krönika i SCE. Läs den här!

Läs mer »