JACKON VÄLJER DESCARTES NYA TULLÖSNING

Norska industrikoncernen Jackon, med huvudkontor i Fredrikstad, är en av Europas ledande tillverkare av isolering, byggsystem, våtrums- och specialprodukter samt förpackningar för byggbranschen och andra industrier. Jackon AB grundades 1989 och är idag Sveriges ledande producent av isolering och emballage till byggbranschen och industrin. Jackon har totalt 21 fabriker i 6 länder i Europa – 18 av fabrikerna är belägna i Norden. En central uppgift för Jackon är att se till att deras kunder får sina varor där de vill ha det när de vill ha det. Som en del i att uppnå detta har Jackon uppgraderat till en molnbaserad tulllösning från Descartes.

– Vi är stolta över att Jackon har valt vår lösning och vi är glada att också bidra med erfarenhet av tullhantering för att hjälpa Jackon att uppnå sina mål, säger Lars Persson, Sales Director Nordic Region hos Descartes Systems Group.

Jackons logistik har gemensamma arbetsrutiner i hela Norden och detta ger särskilt hög flexibilitet och tillförlitlighet, vilket är precis vad deras kunder behöver. Genom implementeringen av den nya GCT-lösningen (Global Customs and Transport) kommer Jackon att förenkla och effektivisera hanteringen av deklarationer och annan viktig dokumentation för internationell transportbehandling. Alla uppdateringar är baserade på nya och ändrade krav från tullmyndigheterna och transportbolagen anpassas samt hanteras av Descartes i molnlösningen.

– Genom att använda Descartes lösning för tullhantering får vi full kontroll över våra import- och exportdeklarationer och vi kan skapa snabbare och säkrare dokument för vår tullhantering, säger Ole Iver Mæhlum, Logistics Manager Scandinavia i Jackon AS.

Fler nyheter

Orio Logistics får toppbetyg av sina kunder

Under våren genomförde tredjepartslogistikern Orio Logistics sin första kundenkät sedan starten 2016. Enkäten genomfördes som en webbenkät som distribuerades till ca 150 befattningshavare hos samtliga Orio Logistics logistikkunder. Det generella betyget på Orio Logistics som leverantör blev 4,3 på en femgradig skala.

Läs mer »

Unifaun förvärvar Transsmart

Svenska snabbväxande TMS-bolaget Unifaun har förvärvat holländska Transsmart Holding B.V., en framstående aktör inom området molnbaserade TMS-lösningar i Benelux och Tyskland.

Läs mer »

Pågen satsar på ruttplanering

”Vi ser ett allt större behov att oftare omplanera och räknar med att skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna”, säger Christer Lindgren, försäljningschef på Pågen AB.

Läs mer »