Maria Andersson, Supply Chain Director på K-rauta (Foto: K-Group).

K-Rauta förbättrar sina logistikprocesser med Unifaun TMS

Byggvaruhuset K-Rauta, en del av Kesko (K Group) har valt Unifaun TMS för att boka transporter och hantera sina logistikprocesser. De kommer börja med att använda Unifaun TMS för sändningar från sina butiker till slutkund samt mellan butiker och till centrallagret i Örebro. K-Rauta ställer höga krav på sina produkter och vet att kvalitet lönar sig i längden. De värderar kunskap och kvalitet högt, vilket även visar sig i valet av TMS-system.

– Förutom en hög teknisk kompetens och servicenivå så är en effektiv logistiklösning viktig för oss. Våra butiker är platsen där vi möter våra kunder och vi behöver en flexibel logistiklösning som täcker allt från det dagliga behovet till akut materielbehov i samband med driftstörningar. Vi vill alltid se till att våra kunder får det de har beställt, på rätt plats och i rätt tid. Allt detta kan Unifaun ge oss, därför kändes valet enkelt, säger Maria Andersson, Supply Chain Director på K-rauta. K-Rautas butik i Järfälla är först ut med att börja använda Unifaun TMS, sedan följer de övriga butikerna.

Unifaun erbjuder innovativa och högkvalitativa TAS-/TMS-lösningar för varuägare, transportörer och mottagare i det europeiska ekosystemet för transport. Under 2019 hanterades över 300 miljoner sändningar av Unifauns system. Bolaget har drygt 200 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland och Polen.

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »