Maria Andersson, Supply Chain Director på K-rauta (Foto: K-Group).

K-Rauta förbättrar sina logistikprocesser med Unifaun TMS

Byggvaruhuset K-Rauta, en del av Kesko (K Group) har valt Unifaun TMS för att boka transporter och hantera sina logistikprocesser. De kommer börja med att använda Unifaun TMS för sändningar från sina butiker till slutkund samt mellan butiker och till centrallagret i Örebro. K-Rauta ställer höga krav på sina produkter och vet att kvalitet lönar sig i längden. De värderar kunskap och kvalitet högt, vilket även visar sig i valet av TMS-system.

– Förutom en hög teknisk kompetens och servicenivå så är en effektiv logistiklösning viktig för oss. Våra butiker är platsen där vi möter våra kunder och vi behöver en flexibel logistiklösning som täcker allt från det dagliga behovet till akut materielbehov i samband med driftstörningar. Vi vill alltid se till att våra kunder får det de har beställt, på rätt plats och i rätt tid. Allt detta kan Unifaun ge oss, därför kändes valet enkelt, säger Maria Andersson, Supply Chain Director på K-rauta. K-Rautas butik i Järfälla är först ut med att börja använda Unifaun TMS, sedan följer de övriga butikerna.

Unifaun erbjuder innovativa och högkvalitativa TAS-/TMS-lösningar för varuägare, transportörer och mottagare i det europeiska ekosystemet för transport. Under 2019 hanterades över 300 miljoner sändningar av Unifauns system. Bolaget har drygt 200 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland och Polen.

Fler nyheter

Iptor förvärvar The Mesa Group

Svenskgrundade mjukvaru- och konsultbolaget Iptor förvärvades för ett drygt år sedan av tyska Bregal Unternehmerkapital, vilket har möjliggjort att företaget nu har formulerat och initierat en tillväxtstrategi – Iptor 22 Strategic Growth Plan – som är inriktad på en beslutsam global tillväxt. Det första förvärvet enligt den nya strategin blev The Mesa Group.

Läs mer »