Köper logistikfastigheter för 190 miljarder – “Ska möta den ökade E-handeln”

Det globalt verksamma fastighetsbolaget Blackstone Real Estate förvärvar logistiktillgångar i USA för motsvarande 190 miljarder kronor. Säljare är private equity-bolaget GLP, med bas i Singapore. E-handelns efterfrågan anges som främsta motiv.

– Logistik är den typ av fastigheter som vi tror mest på för närvarande, och vi ser fram emot att bygga vidare på vårt nuvarande bestånd och möta e-handelns ökade efterfrågan, säger Ken Caplan, global Co-Head på Blackstone Real Estate.

Blackstone’s fastighetsverksamhet förfogar över 1 500 miljarder kronor i investerat kapital och är en av världens största ägare av logistikfastigheter, i Nordamerika, Europa och Asien. Sedan 2010 har Blackstone förvärvat drygt 300 miljoner kvadratmeter fastighetsyta.

Fler nyheter

”Fokuserar det stora och systemmässiga”

Mässan och konferensen Logistik & Transport genomfördes första gången redan 1995. Under åren som gått har evenemanget etablerats som något av en institution och en naturlig mötesplats för hela branschen. Logistikprofilen Pär Sandström har sedan 2011 varit ansvarig för den allt populärare konferensen. I perspektiv ser han en logistikutveckling som rusar på i en allt snabbare takt och ställer allt högre krav på kompetens och anpassningsförmåga.

Läs mer »

H&M:s e-handels- och logistiksatsningar bär frukt

När H&M presenterade sin kvartalsrapport den 3 oktober så blev det tydligt för marknaden att senare års satsningar på e-handel och logistik nu har burit frukt. Försäljningen i digitala kanaler ökade med 30 % under det tredje kvartalet och såväl bruttovinsten som bruttomarginalen ökade.

Läs mer »

Europris väljer swisslogs skyttellösning

Europris, Norges ledande lågpriskedja, har valt Swisslog som partner för leverans av ett skyttelsystem för lättgods till bolagets centrallager i Moss, Norge. Swisslog har även valts som automationspartner för det nya automatiserade centrallagret som för närvarande är under byggnation och beräknas tas i drift vid mitten av 2020.

Läs mer »