Köper logistikfastigheter för 190 miljarder – “Ska möta den ökade E-handeln”

Det globalt verksamma fastighetsbolaget Blackstone Real Estate förvärvar logistiktillgångar i USA för motsvarande 190 miljarder kronor. Säljare är private equity-bolaget GLP, med bas i Singapore. E-handelns efterfrågan anges som främsta motiv.

– Logistik är den typ av fastigheter som vi tror mest på för närvarande, och vi ser fram emot att bygga vidare på vårt nuvarande bestånd och möta e-handelns ökade efterfrågan, säger Ken Caplan, global Co-Head på Blackstone Real Estate.

Blackstone’s fastighetsverksamhet förfogar över 1 500 miljarder kronor i investerat kapital och är en av världens största ägare av logistikfastigheter, i Nordamerika, Europa och Asien. Sedan 2010 har Blackstone förvärvat drygt 300 miljoner kvadratmeter fastighetsyta.

Fler nyheter

Pågen satsar på ruttplanering

”Vi ser ett allt större behov att oftare omplanera och räknar med att skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna”, säger Christer Lindgren, försäljningschef på Pågen AB.

Läs mer »

Droppshipping ökar tillverkarnas lönsamhet

Amerikanska mjukvarubolaget DI Central har nyligen låtit Lehigh University, Pennsylvania genomföra en bred studie om dropshipping – dvs. att tillverkare tar ansvar för order och leveransprocessen direkt till slutkonsumenter. Studien visar att en majoritet av de tillverkande företagen, 53 %, har ökat sina marginaler genom att tillämpa droppshipping.

Läs mer »

PipeChain Group skapar två affärsområden

PipeChain Group AB har renodlat verksamheten i två affärsområden – PipeChain Networks som erbjuder molnbaserade supply chain lösningar samt PipeChain Supply Chain management som levererar effektiva digitala försörjningsnätverk.

Läs mer »