Köper logistikfastigheter för 190 miljarder – ”Ska möta den ökade E-handeln”

Det globalt verksamma fastighetsbolaget Blackstone Real Estate förvärvar logistiktillgångar i USA för motsvarande 190 miljarder kronor. Säljare är private equity-bolaget GLP, med bas i Singapore. E-handelns efterfrågan anges som främsta motiv.

– Logistik är den typ av fastigheter som vi tror mest på för närvarande, och vi ser fram emot att bygga vidare på vårt nuvarande bestånd och möta e-handelns ökade efterfrågan, säger Ken Caplan, global Co-Head på Blackstone Real Estate.

Blackstone’s fastighetsverksamhet förfogar över 1 500 miljarder kronor i investerat kapital och är en av världens största ägare av logistikfastigheter, i Nordamerika, Europa och Asien. Sedan 2010 har Blackstone förvärvat drygt 300 miljoner kvadratmeter fastighetsyta.

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »