Kristian Niklasson, vd Iptor Supply Chain Systems

Kristian Niklasson ny VD för Iptor

Mjukvarubolaget Iptor har utsett Kristian Niklasson till vd för bolagets nordiska verksamhet. Niklasson kommer närmast från befattningen som COO på Iptor. Samtidigt har Per Durlind utsetts till bolagets nordiske försäljningschef och ansvarig för Account Management och Customer Success. Durlind kommer närmast från Oracle Norden och har mångårig erfarenhet av försäljning av mjukvaror inom supply chain, planering och logistik.

Enligt Iptor är båda utnämningarna ett ett led i bolagets strävan att tillsätta regionala experter för att driva bolagets tillväxtplan. En viktig del av tillväxtplanen uppges vara att skapa ett ökat kundfokus genom en regional organisation som har en gedigen kunskap om kunderna och marknaden.

Iptor erbjuder mjukvarulösningar för distribution, supply chain management, planering och logistik. Bolagets 1 250 kunder finns i fler än 40 länder och Norden är bolagets största marknad.

Fler nyheter

E-handeln rusar – ökade 32 procent på en månad

Enligt årets första E-barometer (PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research) ökade e-handeln med konsumenter med 32 % från februari till mars och för hela kvartalet växte e-handeln med konsumenter med 16 %. Största produktkategorierna blev för första gången i barometerns historia skönhet, hälsa – inklusive apoteksvaror – följt av kläder och skor. Starkast tillväxt under hela kvartalet hade apoteksvaror som ökade med 37 % följt av dagligvaror som ökade med 27 %.

Läs mer »