Kristian Niklasson, vd Iptor Supply Chain Systems

Kristian Niklasson ny VD för Iptor

Mjukvarubolaget Iptor har utsett Kristian Niklasson till vd för bolagets nordiska verksamhet. Niklasson kommer närmast från befattningen som COO på Iptor. Samtidigt har Per Durlind utsetts till bolagets nordiske försäljningschef och ansvarig för Account Management och Customer Success. Durlind kommer närmast från Oracle Norden och har mångårig erfarenhet av försäljning av mjukvaror inom supply chain, planering och logistik.

Enligt Iptor är båda utnämningarna ett ett led i bolagets strävan att tillsätta regionala experter för att driva bolagets tillväxtplan. En viktig del av tillväxtplanen uppges vara att skapa ett ökat kundfokus genom en regional organisation som har en gedigen kunskap om kunderna och marknaden.

Iptor erbjuder mjukvarulösningar för distribution, supply chain management, planering och logistik. Bolagets 1 250 kunder finns i fler än 40 länder och Norden är bolagets största marknad.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »