Kronos Titan hanterar exporten med molntjänst från Descartes

Norska tillverkaren av titandioxid Kronos Titan AS väljer Descartes molnbaserade plattform Global Customs and Transport (GCT) för att underlätta och effektivisera sin tullhantering.

Kronos Titan tillverkar det icke-organiskt sammansatta pigmentet och blekmedlet titandioxid som används för att få fram den vita färgen på bland annat papper, tandkräm, solkräm och kosmetik. Nu har företaget valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att säkra sin exporthantering.  

– Vi är väldigt stolta över att Kronos Titan har valt vår lösning GCT. Genom användningen av vår molnbaserade plattform får Kronos flera fördelar. Exempelvis möjligheten att ta emot och hantera tulldokument elektroniskt. De kommer också kunna växa med lösningen då plattformen är en del av vårt Global Logistics Network, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes. 

Med en molnbaserad plattform och implementeringen av den nya GCT-lösningen mot SAP underlättas kommunikationen mellan Kronos Titan och olika tullmyndigheter världen över.

– Med Descartes lösning kan vi både skapa snabbare och säkrare dokument. Detta är nödvändigt för att hantera och säkra vårt stora varuflöde, säger Mai-Lill Stuen, Department Manager Customer Service & Shipping på Kronos Titan AS. 

Fler nyheter

DHL Supply Chain satsar på plattform med AI-driven robotteknik

DHL Supply Chain har i dagarna lanserat en plug & play-plattform med AI-driven robotteknik, i samarbete med Microsoft och Blue Yonder. Robotplattformen uppges förkorta integrerings- och programmeringstiden för nya automationsenheter i lageranläggningar. Lösningen, som bygger på Microsoft Azure IoT och molnplattformstjänster, ger även fler möjligheter att välja robotsystem som ska täcka olika typer av behov.

Läs mer »

PostNord testar paketboxar i Stockholm

Efter sommaren kommer PostNord erbjuda leverans till paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm. Målet är att efter en första pilottest ytterligare utöka leveransmetoden till fler platser i landet.

Läs mer »