Kronos Titan hanterar exporten med molntjänst från Descartes

Norska tillverkaren av titandioxid Kronos Titan AS väljer Descartes molnbaserade plattform Global Customs and Transport (GCT) för att underlätta och effektivisera sin tullhantering.

Kronos Titan tillverkar det icke-organiskt sammansatta pigmentet och blekmedlet titandioxid som används för att få fram den vita färgen på bland annat papper, tandkräm, solkräm och kosmetik. Nu har företaget valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att säkra sin exporthantering.  

– Vi är väldigt stolta över att Kronos Titan har valt vår lösning GCT. Genom användningen av vår molnbaserade plattform får Kronos flera fördelar. Exempelvis möjligheten att ta emot och hantera tulldokument elektroniskt. De kommer också kunna växa med lösningen då plattformen är en del av vårt Global Logistics Network, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes. 

Med en molnbaserad plattform och implementeringen av den nya GCT-lösningen mot SAP underlättas kommunikationen mellan Kronos Titan och olika tullmyndigheter världen över.

– Med Descartes lösning kan vi både skapa snabbare och säkrare dokument. Detta är nödvändigt för att hantera och säkra vårt stora varuflöde, säger Mai-Lill Stuen, Department Manager Customer Service & Shipping på Kronos Titan AS. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »