LogiMAT 2024 ”den mänskliga sidan av automation”

Swisslog vill göra ett tydligt avtryck på LogiMAT 2024 i Stuttgart den 19–21 mars genom att visa upp sina helintegrerade automations- och mjukvarulösningar på temat ”den mänskliga sidan av automation”.

 – Våra medarbetare bidrar med djup branschspecifik expertis där varje projekt ska genomsyras av en samarbetsanda, säger Swisslog Nordens vd Johan Kristofferson och fortsätter:

– Med våra specialistkunskaper skapar vi värde för våra kunder, från lösningsdesign till löpande support och optimering av automationslösningarna. Swisslogs medarbetare ska vara en förlängning och förstärkning av våra kunders team och dela deras ambitioner, utmaningar och framgångar.

Under LogiMAT kommer Swisslog ge besökarna möjlighet att lära sig mer om företagets breda portfölj av lösningar, designade för att öka snabbheten, noggrannheten och effektiviteten i kundernas logistikflöden. Besökarna får bland annat se hur innovativa automationslösningar förbättrar effektiviteten, minskar antalet fel och skapar en mer engagerande arbetsmiljö. Det robotiserade orderplocksystemet ItemPiQ kommer att visas upp, liksom de betydande förbättringar som kan åstadkommas med AI Enhanced Vision, som exempelvis plockning där systemet uppfattar sammanhanget och en förbättrad gripare. Med en ny gripare som lanserades 2023 kan ItemPiQ hantera upp till 3 kg och anpassa sig till specifika egenskaper såsom material, storlek och vikt.

– Besökarna kommer att med egna ögon få se hur ItemPiQ effektiviserar och förbättrar orderplockningsprocessen. Det som gör ItemPiQ unik är att alla komponenter hanteras inom Swisslog-familjen, från kameratekniken till mjukvaran, säger Johan Kristofferson. 

Swisslog bjuder även in sina kunder och övriga besökare till en presentation av AutoStore R5 Pro Robot – en robot som är utformad för att möta specifika krav inom storskalig e-handel. Exempelvis bättre användning av utrymme, högre prestanda och lägre totala kostnader (TCO) för företag som arbetar med flerskift i stor skala.

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »