Logtechbolaget Prime Penguin tar in 15 MSEK

Stockholmsbaserade Prime Penguin har fått ett kapitaltillskott på 15 Msek av det svenska venture capital bolaget WiT Ventures. Prime Penguin upphandlar logistiken åt bland annat e-handlare genom ett globalt nätverk av utvalda och integrerade 3PL-bolag. Med tjänsten kan logistiken följas och styras hela Prime Penguins digitala gränssnitt. Plattformen är ansluten till över 30 av de mest använda e-handelsplattformarna och marknadsplatserna vilket möjliggör en enkel och snabb integration för butikerna.

– Antalet e-butiker som anslutit sig har på kort tid ökat kraftigt, vilket även tagit oss till gröna siffror tidigare än planerat. Det är nu dags att växla upp ytterligare och ta nästa steg på vår tillväxtresa, säger Joakim von Oldenskiöld, som 2016 grundade Prime Penguin tillsammans med Mikael Johansson.

– Med kapitalet kan vi nu nå ut till fler e-handlare som är i behov av en enkel och skalbar logistik-lösning, samt stärka upp teamet med de bästa talangerna. Utöver det kommer vi kunna ansluta ytterligare logistikbolag på flera nya marknader, säger Mikael Johansson.

WiT ventures har ett fokus mot digital tillväxtbolag och positionerar sig som en operationellt aktiv investerare. Bland nuvarande och tidigare portfölj-bolag hittas bland annat succébolaget Estrid, AI plattformen Peltarion samt tyska E-farm, handelsplattform för begagnade jordbruksmaskiner.

– Vårt investeringsteam har följt Prime Penguin under en tid och imponerats av deras tekniska försprång och hur effektivt och enkelt de knyter ihop hela ekosystemet mellan e-handlare och logistik-bolag (3PL). Vi delar fullt ut deras vision om en stor internationell potential för tjänsten, säger Ulf Söderström partner och investerings-ansvarig på WiT Ventures.

Fler nyheter

DHL har levererat 1 miljard doser Covid-19-vaccin

Sedan december 2020 har DHL skickat en miljard vaccindoser till mer än 160 länder i kampen mot Covid-19. Pandemin har blivit den största globala hälsokrisen på över ett sekel. Regeringar, icke-statliga organisationer och offentliga myndigheter har fokuserat på att begränsa viruset, påskyndat vaccinationsprogram för att hålla befolkningen säkra och sett till att ekonomier återhämtar sig snabbt.

Läs mer »

SCE #4 2021

Tema: Supply Chain Network Design. Planering och Optimering Supply Chain Design på frammarsch Högkonjunktur för strategisk supply chain-utveckling Äntligen får supply chain och logistik toppledningens uppmärksamhet Kompetenskrav för framgångsrik omnikanallogistik Hur mycket effektivare blir citylogistiken av stadsterminaler? Och som vanligt mycket annat!

Läs mer »