Logtechbolaget Prime Penguin tar in 15 MSEK

Stockholmsbaserade Prime Penguin har fått ett kapitaltillskott på 15 Msek av det svenska venture capital bolaget WiT Ventures. Prime Penguin upphandlar logistiken åt bland annat e-handlare genom ett globalt nätverk av utvalda och integrerade 3PL-bolag. Med tjänsten kan logistiken följas och styras hela Prime Penguins digitala gränssnitt. Plattformen är ansluten till över 30 av de mest använda e-handelsplattformarna och marknadsplatserna vilket möjliggör en enkel och snabb integration för butikerna.

– Antalet e-butiker som anslutit sig har på kort tid ökat kraftigt, vilket även tagit oss till gröna siffror tidigare än planerat. Det är nu dags att växla upp ytterligare och ta nästa steg på vår tillväxtresa, säger Joakim von Oldenskiöld, som 2016 grundade Prime Penguin tillsammans med Mikael Johansson.

– Med kapitalet kan vi nu nå ut till fler e-handlare som är i behov av en enkel och skalbar logistik-lösning, samt stärka upp teamet med de bästa talangerna. Utöver det kommer vi kunna ansluta ytterligare logistikbolag på flera nya marknader, säger Mikael Johansson.

WiT ventures har ett fokus mot digital tillväxtbolag och positionerar sig som en operationellt aktiv investerare. Bland nuvarande och tidigare portfölj-bolag hittas bland annat succébolaget Estrid, AI plattformen Peltarion samt tyska E-farm, handelsplattform för begagnade jordbruksmaskiner.

– Vårt investeringsteam har följt Prime Penguin under en tid och imponerats av deras tekniska försprång och hur effektivt och enkelt de knyter ihop hela ekosystemet mellan e-handlare och logistik-bolag (3PL). Vi delar fullt ut deras vision om en stor internationell potential för tjänsten, säger Ulf Söderström partner och investerings-ansvarig på WiT Ventures.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »