Mathems Henrik Peitz i senaste SCE600SEC.

I det här avsnittet av SCE600SEC. samtalar vi med Henrik Peitz, COO på den framgångsrika, storsatsande e-butiken Mathem.se, som i december förra året öppnade sin nya automatiserade logistikanläggning i Larsboda utanför Stockholm. Just nu pågår inkörningen av den nya anläggningen, med målet att vara uppe i full kapacitet under första halvåret 2023. Mathems nya anläggning har utvecklats och byggts specifikt utifrån Mathems verksamhet och behov, och är en central del i Mathems tillväxtresa mot lönsamhet. Anläggningen är automatiserad, vilket innebär skalbarhet och en markant ökad effektivitet i hela Mathems logistikkedja. Intervjun fokuserar på olika logistiska utmaningar, såsom ökade konsumentkrav, hållbarhet, effektiv lagerhållning och fördelarna med ett förstklassigt WMS. (På engelska).

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »