Mattias Norin ny vd i Sonat

Mattias Norin blir ny vd för Sonat AB, pionjären inom outsourcing av logistik och kundservice i Sverige. Mattias har en gedigen erfarenhet både som konsult och ledare inom supply chain management.

2018 återkom Mattias Norin till Sonat efter två år som chef för affärsområdet Consumer & Retail på Technia, en leverantör av lösningar och tjänster inom Product Lifecycle Management (PLM). Mattias har haft rollen som vd för det helägda dotterbolaget Sonat Consulting AB men tar nu klivet till att ta ansvar för hela Sonat AB.

– Sonat befinner sig i ett spännande skede där vi skapat en plattform för tillväxt och ser en ökad efterfrågan på våra tjänster inom såväl retail som industri. Min målsättning är att, tillsammans med våra fantastiska medarbetare, realisera den potential som finns i bolaget och under de närmaste åren utveckla Sonat till nästa nivå, säger Mattias Norin.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »