Pontus Lindquist, VP Operations på NA-KD.

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

Modeföretaget NA-KD etablerar nytt lager i Nederländerna och väljer ytterligare en AutoStore-lösning från Element Logic. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona, varifrån den nordiska marknaden försörjs. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för marknaden utanför Norden. NA-KDs AutoStore blir en av de största som någonsin installerats i landet. 

– Vi arbetar nära våra kunder och bistår flexibelt när de expanderar över gränserna. Det är extra glädjande när våra partners i Sverige är så nöjda att man vill ta med sig automationsteknologin när man växer på nya marknader, säger Thomas Karlsson. VP Rest of Europe på Element Logic.

Utvidgningen av partnerskapet med NA-KD är en del av Element Logics internationella ambition att fortsätta stödja företag med lagerautomation när de växer internationellt. Genom företagets globala distributionsrättigheter av AutoStore kan Element Logic stödja kunder världen över. För NA-KDs del innebär det tillgång till en global partner för lagerautomation.

– Vi är mycket nöjda över att ta vår automatisering och utveckling vidare internationellt med Element Logic och AutoStore. Tillsammans har vi arbetat nära i många år och den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som stärkt oss på den nordiska marknaden vill vi även skörda frukterna av i Nederländerna, säger Pontus Lindquist, VP Operations på NA-KD.

NA-KDs nya AutoStore-anläggning kommer initialt installeras med 75 000 lådor, 15 portar och 73 robotar. Installationen möjliggör även en framtida expansion med ytterligare 50 000 lådor samt ett stort antal portar och robotar. Dessutom innehåller lösningen ett omfattande bansystem. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »