Nummer tre ute nu – Planering, visibilitet och flexibilitet

Missa inte senaste numret av Supply Chain Effect med tema: Planering, visibilitet och flexibilitet. Ett inspirerande, fullmatat och lärorikt nummer med följande innehåll:

  • Bonver Logistics satsning på felfri e-handelslogistik med intelligent videoanalys – intervju med My Westberg och Mats Borgegård.
  • Supply Chain Planning och hur det faktiskt går att förutse och agera på en närmast oändlig komplexitet – en krönika av Roger Lindau.
  • Hur Stadiums prisade RFID-lösning levererar hög saldokorrekthet till nytta för försäljning och lönsamhet – Med Johan Stenström, Peter Carlson, Mattias Lindström och Lotta Engström.
  • Modebranschen lagerautomatisering med sikte på maximal anpassningsförmåga i en volatil värld – intervju med TGWs Raffaele Destro.
  • Mjukvarusuccén Relex Solutions ambition att ”ödmjukt erövra världen” – intervju med Michael Gylling.
  • Flexibilitet, planering och visibilitet – en nödvändighet i en föränderlig värld av Jens Dremo och Robert Jansson.
  • Transport- och tulladministration i samma system – Elisabeth Westby, Michael Ekelund och Per Olafsen.
  • Samverkansbaserad prestationsstyrning, ett måste för fossilfria godstransporter – av Maria Björklund, Niklas Simm, Helena Forslund och Hana Hulthén.
  • Visibilitet – nyckeln till lyckad omnikanallogistik? – av Fredrik Eng Larsson och Olov Isaksson.
  • Och en ledare om att ”Plans are nothing – planning is everything” av Stefan Karlöf.

Prenumerera eller ladda ner tidningen som pdf

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »