Niklas Jalkner ny vd för Toyota Material Handling Sweden

Den 1 april 2023 tog Niklas Jalkner över som vd på Toyota Material Handling Sweden efter avgående Henric Hasth, som lämnar posten efter 6,5 år och går vidare inom Toyota Material Handling Europe.

Niklas Jalkner har lång erfarenhet av ledande befattningar både inom och utanför Toyotakoncernen. Närmast kommer han från rollen som Rental & Used Director på Toyota Material Handling Europe. Dessförinnan verkade han som Servicedirektör i det svenska sälj- och servicebolaget, dit han nu återvänder. Under 2009-2015 arbetade Niklas för Gilbarco Veeder-Root, ett marknadsledande företag för lösningar och teknik för bränsleförsäljning i rollen som Director Operations Scandinavia and Baltics.

– Jag är både glad och stolt över att ta över stafettpinnen och leda ett framgångsrikt och samhällsviktigt bolag som Toyota Material Handling Sverige till fortsatta framgångar och tillväxt på den svenska marknaden. Jag tar med mina tidigare erfarenheter och ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och våra kunder för att fortsätta skapa mervärde i deras materialhanteringsprocesser, säger Niklas.

Henric Hasth går vidare till Toyota Material Handling Europe i rollen som programägare för Toyota Material Handling Europes transformationsprogram och rapporterar där till CFO, och ingår även fortsättningsvis i Toyota Material Handling Swedens styrelse.

– När jag nu går vidare inom koncernen med ett nytt spännande uppdrag önskar jag Niklas lycka till och välkommen tillbaka till en stark organisation med mycket kompetens och engagemang.

Fler nyheter

Once upon a time – Part 2

”Det var en gång en kundvision i supply chain-världen som blev verklighet. Än idag undrar man hur detta kunde ske, eftersom all teknik funnits på plats länge, men ack så svårt det varit för supply chain-världen att lyckas. Men så en dag hittade den danska industrikoncernen LINAK nyckeln till supply chain-visionens förverkligande.” Så inleds Hans Berggrens och Daniel Larsons senaste krönika i SCE. Läs den här!

Läs mer »