Linda Gårdlöv, COO och medgrundare, Adnavem.

Nya investorer i Adnavem – tar in 4 miljoner dollar i investeringsrunda

Göteborgsbaserade Adnavem, som tillhandahåller en digital plattform för köp av sjöfraktstjänster, utvecklas snabbt med de nya investerarna Runa Capital och Spintop Ventures som tillför ytterligare 34 miljoner kronor till bolaget. I juli månad stängde Adnavem en finansieringsrunda på cirka 4 MUSD det vill säga kring 34 miljoner kronor. De nya delägarna är Runa Capital samt Spintop Ventures. Runa Capital, som är den största investeraren, är en global fond med fokus på mjukvaruföretag, med kontor i Palo Alto, Berlin, Paris, London och Moskva. Spintop Ventures är en svensk fond som fokuserar på tech-bolag med nordisk koppling.

– Vi tror starkt på Adnavem och ser stor potential med att automatisera en så traditionell bransch. Teamet bakom Adnavem är först med att bygga en sofistikerad och automatiserad lösning där transportköparen helt kan skippa mellanhänder till transportörerna samt arbeta digitalt med självbetjäning. Vi är övertygade om att Adnavem kommer att bli en global plattform för internationella containerfrakter och att de kommer att etablera nya standarder i branschen, säger Dmitrij Chikhachev, General Partner på Runa Capital.

– Adnavem har ett unikt och mycket skalbart erbjudande som kommer att förändra hur transportköpare arbetar med containerfrakter. Företaget revolutionerar branschen och tillhandahåller stort värde till både, transportköpande kunder och logistikleverantörer samt andra partners. Adnavem har goda möjligheter att växa snabbt då affärsmodellen är mycket skalbar, vilket också gör det till ett mycket intressant företag att investera i”, säger Sami Niemi, Partner på Spintop Ventures.

Adnavem, som har sitt säte i Göteborg, har idag verksamhet i Kina, Singapore och Sverige. Planen är att fortsätta skala upp och utvidga marknadsnärvaron i fler länder. Det nya kapitalet ska användas för att utveckla marknadsplatsen ytterligare och lansera tjänsten på nya marknader, i första hand i Europa.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »