Srini Rajagopal, Vice President of Logistics Product Strategy på Oracle.

Oracle lanserar nya funktioner i sin supply chain-plattform

Oracle  introducerar nu nya funktioner i den molnbaserade mjukvaruplattformen Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM). Syftet uppges vara att öka effektiviteten i kundernas globala försörjningskedjor.

Nya funktioner har tillförts i Oracles TMS, OTM och i Oracle Global Trade Management, som båda ingår i Oracle Cloud SCM. I ett pressmeddelande konstaterar Oracle att flexibla och effektiva processer för att snabbt kunna anpassa sina försörjningskedjor till en föränderlig omvärld är avgörande för logistikansvariga.

– De senaste åren har varit tuffa för globala logistikverksamheter, och många företag har kämpat med att anpassa och skydda verksamheten från störningar. Med Oracle Cloud SCM kan företag hantera globala transport-, handels- och distributionsprocesser på ett smidigt sätt. De kan förbättra verksamhetens hastighet och precision, optimera servicenivåerna, åtgärda regelefterlevnaden och minska konsekvenserna av avbrott i logistikkedjan. säger Srini Rajagopal, Vice President of Logistics Product Strategy på Oracle.

Bland de nya funktioner som adderats i Oracle Transportation Management och Oracle Global Trade Management kan nämnas utökade beslutstödsfunktioner som ger kunderna möjligheten att kombinera transport- och handelsdata med andra operativa data, utökade möjligheter att modellera logistiknätverk som hjälper logistikansvariga att skapa modeller för olika scenarier samt en uppdaterad mobilapp för Oracle Transportation Management med bland annat stöd för tredjepartsleverantörer av transporttjänster.

Fler nyheter

DHL Express rankas högt som arbetsplats

DHL Express uppger i ett pressmeddelande att företaget återigen har rankats högt i Great Place to Works (GPTWs) årliga rankning av certifierade företag, vilket är ett erkännande av en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och känner sig engagerade.

Läs mer »

Ny byggs Panattoni Landvetter

Amerikanska fastighetsutvecklaren Panattoni uppför ytterligare en logistikfastighet i Sverige. Den här gången gäller det ”Panattoni Landvetter” – en citynära logistik- och industrifastighet i anslutning till riksväg 40 och i närhet till Göteborg Landvetter Flygplats och Göteborgs Hamn.

Läs mer »