Nicholas Tengelin, vd för Hedin Parts and Logistics.

Orio blir Hedin Parts & Logistics


Logistikföretaget och reservdelsdistributören Orio, som förvärvades av Hedin Mobility Group tidigare i år, byter nu även namn till Hedin Parts and Logistics AB. Namnbytet speglar företagets position som centrum för Hedin Mobility Groups reservdelsdistribution och markerar nästa steg i koncernens strategi att utöka sin distribution av reservdelar och tillbehör i både Sverige och Europa.

– Hedin Mobility Group expanderar snabbt i Europa och vi tar nu nästa steg i att växa koncernens verksamhet. Med Hedin Parts and Logistics kommer vi att bygga en reservdelsdistributionsverksamhet för hela den europeiska marknaden som skapar mervärde genom hela värdet De fordonstillverkare och varumärken vi arbetar med kommer därigenom att få en ännu starkare europeisk partner i oss, säger Anders Hedin, grundare och VD för Hedin Mobility Group.

Hedin Mobility Group är idag en importör, distributör och/eller återförsäljare av över fyrtio varumärken över hela Europa. För dessa varumärken kommer nu reservdelsdistributionen till koncernens egna och externa återförsäljare att samlas i Hedin Parts and Logistics. Utöver det kommer företaget också att växa verksamheten med flera nya produktgrupper.

– Reservdelsdistribution är en kritisk del av värdekedjan för verkstäder och slutkunder. Vi bygger vidare på svensk industrihistoria och den infrastruktur, kompetens och kapacitet som ärvts från Saab till Orio och vidare till Hedin Parts and Logistics, för att bli en ledande europeisk distributör av reservdelar och tillbehör. Detta kommer att gynna Hedin Mobility Groups partners, återförsäljare och slutkunder och ge investeringar och nya arbetstillfällen i Sverige, Europa och utanför, säger Nicholas Tengelin, VD för Hedin Parts and Logistics.

Det formella namnbytet från Orio AB till Hedin Parts and Logistics AB är redan genomfört, medan den officiella lanseringen av Hedin Parts and Logistics som varumärke är planerad till den 1 februari 2023.

Fler nyheter

WSJ: USA och Kina frikopplas än mer

Amerikanska företag väljer bort Kina, konstateras Wall Street Journal i veckan. Importen från Kina till USA ökade förvisso med 1,5 procent från mars till april, men Kinas andel av den amerikanska varuimporten sjönk till den lägsta nivån sedan 2006.

Läs mer »

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

Modeföretaget NA-KD etablerar nytt lager i Nederländerna och väljer ytterligare en AutoStore-lösning från Element Logic. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona, varifrån den nordiska marknaden försörjs. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för marknaden utanför Norden. NA-KDs AutoStore blir en av de största som någonsin installerats i landet.

Läs mer »

KNAPP lanserar modulära skyttellösningen PickEngine

KNAPP lanserar nu den modulära skyttellösningen PickEngine, som beskrivs som ”en seriös utmanare inom standardiserad lagerautomation”. PickEngine är en modulärt uppbyggd skyttellösning med en implementeringstid på cirka sex månader, och därmed lämplig för både stora och små företag som efterfrågar ett snabbt och flexibelt AS/RS-system (automated storage and retrieval system).

Läs mer »