PostNord Logistics Award 2021 – nominera senast den 14 februari

På grund av pandemins framfart ställdes evenemanget PostNord Logistics Award in 2020. Nu är det åter dags att dela ut Sveriges största logistikpris. Den 13 april koras Sveriges mest innovativa logistiklösning i samband med ett livesänt digitalt evenemang – nomineringar kan göras fram till den 14 februari.

Den 13 april arrangeras den 19:e upplagan av evenemanget PostNord Logistics Award. Tävlingen instiftades år 2002 för att uppmärksamma och premiera god logistik – innovativa logistiklösningar som levererar kundnytta, ökad effektivitet, hållbarhet och socialt ansvarstagande.

– I år kan vi återigen äntligen genomföra evenemanget där vi utser Sveriges bästa, mest innovativalogistiklösningarna. Vi ser fram emot att få många spännande nomineringar, så passa på att skicka in ditt bidrag! Vi ställer såklart om och gör evenemanget digitalt för att kunna genomföra det på ett säkert sätt, vilket gör att kanske ännu fler kan inspireras och vi kan ta lärdom av nya branschlösningar, säger Mathias Krümmel, Sverigechef på PostNord och medlem i PostNord Logistics Award namnkunniga jury.

PostNord Logistics Award är den enda logistikutmärkelsen i Sverige som alla företag och organisationer som har verksamhet i Sverige kan nomineras till. Juryn består av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. I juryn sitter ordförande Mats Abrahamsson, professor i logistik, Lotta Lyrå, VD Södra, Mats Rignell, Supply Chain Executive, Peter Hesslin, Chef för affärsområdet e-handel och logistik på PostNord, Carl Lumsden, Logistikchef på Skruvat.se och Bythjul.com, Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige och Stefan Karlöf, projektledare för juryarbetet, Chefredaktör för Supply Chain Effect. 

– Vi söker de smartaste och mest innovativa lösningarna – hur stor eller liten verksamheten är spelar alltså ingen roll. Syftet är att lyfta fram de bästa lösningarna, som inspirera andra och bidrar till att utveckla kunskap såväl inom som utanför branschen, säger Mathias Krümmel.

Tävlingen belönar Sveriges smartaste logistik – innovativa logistiklösningar som levererar kundnytta, ökad effektivitet, hållbarhet och socialt ansvarstagande. Tävlingen är öppen för alla företag och organisationer, oavsett storlek, som bedriver verksamhet i Sverige. När juryn för PostNord Logistics Award fattar sitt beslut är det tre grundläggande kriterier som är utgångspunkten:

  • Logistiklösningens grad av kundnytta, innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
  • Logistiklösningens effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
  • Logistiklösningens bidrag till företagets samhällsansvar (CSR) i form av mindre klimatpåverkan och bättre arbetsförhållanden i supply chain.

https://www.postnord.se/vara-losningar/supply-chain-och-logistik/postnord-logistics-award/lamna-in-ditt-tavlingsbidrag

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »