PostNord TPL bygger nytt stort lager i Norrköping

PostNord TPL – marknadsledare inom tredjepartslogistik – bygger just nu ett nytt lager i Norrköping. Lagret, som planeras vara i drift från april nästa år, kommer att omfatta cirka 62 500 kvadratmeter och fungera som hem för både befintliga och nya kunder.

PostNord TPL har under flera år behövt mer utrymme för sin verksamhet på grund av ökad efterfrågan. Totalt förväntas personalstyrkan öka med cirka 50 medarbetare från nuvarande 400 anställda.

– Det nya lagret är inte bara viktigt för oss, utan också positivt för Norrköping som region. Det innebär tillväxt för vår verksamhet och skapar möjligheter för lokala företag och arbetstagare. Vi kan nu erbjuda nya kunder en flexibel lagerlösning som uppfyller framtidens krav på automatisering, miljöcertifiering och energieffektivitet. Dessutom ger Norrköpings geografiska läge oss fördelar för att attrahera nya kunder och expandera befintliga samarbeten, som med Stadium, förklarar Daniel Eriksson, regionchef på PostNord TPL.

Norrköping erbjuder goda förutsättningar för effektiv logistik för företag med kunder i Sverige och övriga Norden. Stadens strategiska läge med välutvecklade förbindelser via tåg, flyg, båt och bil, samt närhet till godsstråket mellan Göteborg och Malmö och Storstockholmsregionen, gör det till en idealisk plats för logistikföretag. Det nya lagret kommer även att fungera som PostNord TPL:s regionkontor, och i samband med detta har stort fokus lagts på att skapa en trivsam arbetsmiljö. Bland annat kommer personalen att ha tillgång till gym. Målet är att fastigheten ska bli ett referensobjekt för andra TPL-regioner med planer på att expandera.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »