Fr.v. Maria Rang, vd Consafe Logistics AB och Sylvia Sundell, Regionchef på PostNord TPL.

PostNord TPL utvidgar samarbetet med Consafe Logistics

Nordens största 3PL-aktör, PostNord TPL, har utökat sin verksamhet med ett nytt automatiserat lager i Stigamo, Jönköping. Det nya lagret opereras med lagerhanteringssystemet Astro WMS från Consafe Logistics, vilket innebär att de båda företagens partnerskap utvidgas ytterligare.

– Som Nordens marknadsledande leverantör av logistiklösningar investerar vi i framtiden, anpassar våra kundlösningar och driver vår marknad framåt. Vi har stort förtroende för Consafe Logistics och är stolta över att förlänga vårt partnerskap, säger Sylvia Sundell, Regionchef på PostNord TPL.

PostNord TPL har höga ambitioner och mål när det gäller effektivitet, säkerhet och inte minst hållbarhet, där en mängd olika åtgärder görs för att minska klimatpåverkan. Hållbarhet är ett nyckelområde i samarbetet där Consafe Logistics WMS bidrar till en minskad resursanvändning, bland annat genom att förbättra fyllnadsgrader och optimera plock. För närvarande testar PostNord TPL även en AI-baserad modul för optimering av godsförflyttningar med målet att minimera onödig truckkörning och minska trafikstockningar i lagret.

– 3PL-branschen efterfrågar lagerlösningar och avancerad, integrerad teknik som ger både den flexibilitet och skalbarhet som krävs för att möta sina kunders varierade krav. Vi vill möta dessa behov och bidra till att förbättra PostNord TPLs lönsamhet genom ett WMS som är best-of-breed, och baseras på 40 års expertis inom logistik och automation, säger Maria Rang, vd för Consafe Logistics AB.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »